Ξυδάκης για επεισόδιο στη Βουλή: Ο Λαγός κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου! [vid]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 21:54 Ξυδάκης για επεισόδιο στη Βουλή: Ο Λαγός κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου! [vid]

«Κατευθύνθηκα στον προεδρεύοντα, Σπύρο Λυκούδη και του ζήτησα να διακόψει το παραλήρημα του Χρυσαυγίτη Βουλευτή. Εκείνος όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε να υβρίζει και κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου, με σκοπό προφανώς να χειροδικήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, το περιστατικό αυτό είναι μέρος της κλιμακούμενης έντασης που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή μεσούσης της δίκης για τα εγκλήματα της οργάνωσης, με προφανή στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, είναι χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα, να μην επιτρέψουν στην ακροδεξιά οργάνωση να μετατρέψει την Ελληνική Δημοκρατία, σε «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» του 1936.

Το επεισόδιο

Όλα άρχισαν όταν ο Γιάννης Λαγός, από το βήμα του ομιλητή, άρχισε να καθυβρίζει τους πάντες, με τον πρόεδρο Σπύρο Λυκούδη να φωνάζει την φρουρά και να διακόπτει την συνεδρίαση.

Ο βουλευτής ξεκίνησε λέγοντας πως θα πρέπει να καταρρίπτονται όλα τα Τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν το FIR Αθηνών και πως «η εξωτερική σας πολιτική είναι για τα πανηγύρια, δύο Έλληνες είναι φυλακισμένοι», προκαλώντας αντιδράσεις. Τότε άρχισε να επιτίθεται υβριστικά προς τους υπόλοιπους βουλευτές, λέγοντας πως «είστε προδότες, ξέρετε τι σας περιμένει» και με φράσεις όπως «λαμόγια», «ανθέλληνες».

Ο Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας υποτιμητικά ότι «έκλαιγε ο Βούτσης» για την επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων, λέγοντας ότι «οι Χρυσαυγίτες μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο, να μιλούν και να ακούνε τους πολίτες, γιατί δεν είναι “λαμόγια” σαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

Επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου λέγοντας ότι «θα κάνει γενίτσαρους τα παιδιά».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση