Άνοιξε τις πόρτες ο Ερντογάν! 33% η αύξηση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 12:33 Άνοιξε τις πόρτες ο Ερντογάν! 33% η αύξηση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά!

Την ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών ροών και πάλι, κυρίως στα νησιά μας, επιβεβαίωσε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας αναφέροντας πως ο ρυθμός αύξησης το πρώτο εξάμηνο του 2018 αυτός έχει ανέλθει σε 33%. Φαίνεται ότι ο Ερντογάν άνοιξε τις πόρτες σε μετανάστες και πρόσφυγες όπως απειλεί εδώ και καιρό την Ευρώπη για να αυξήσει έτσι την πίεση.

Η τελευταία αναφορά του Ερνγοάν σε μετανάστες και πρόσφυγες ήταν η απειλή προς τους Ευρωπαίους “δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε”. Αυτά λίγο πριν τη Σύνοδο της Βάρνας, ενώ μόλις χθες στα νησιά κατέφθασαν περισσότερα από 300 άτομα.

Ο κ. Δημήτρης Βίτσας προσδιόρισε ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει ψηφιστεί νέος νόμος που θα επιταχύνει και θα οργανώνει τη διαδικασία απονομής ασύλου, ενώ θα παράλληλα θα κατατεθούν και άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής για την προσφυγική κρίση, «καθώς το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα, χρειάζεται εθνική γραμμή»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας , που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο από τις 28 Φεβρουαρίου που έγινε ο ανασχηματισμός, είπε πως έχει ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει περισσότερες αρμοδιότητες στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Δημήτρης Βίτσας , ανέφερε πως δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η θέση του Τούρκου πρόεδρου ότι οι μετανάστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης, ενώ έκανε γνωστό ότι προγραμματίζει να επισκεφθεί την Τουρκία και τον Τούρκο ομόλογο του, τονίζοντας ότι οι αναγκαστικές επιστροφές είναι δύσκολες αλλά θα πάρουμε επιπλέον μέτρα, επισημαίνοντας πάντως πώς το ποσοστό είναι υψηλότερο από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία ακόμη και η Γερμανία.

Αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή ασύλου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε πως υπάρχει ανάγκη να απαιτήσουμε ως χώρα, κοινούς μηχανισμούς ασύλου σε σχέση με ΕΕ, μεγαλύτερη βοήθεια σε προσωπικό και να δοθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση