Στο εδώλιο 64 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Siemens

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 15:56 Στο εδώλιο 64 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Siemens

Δέκα χρόνια πέρασαν από το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens και έφθασε η ώρα της Δικαιοσύνης. Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στέλνει 64 κατηγορούμενους στο εδώλιο, μεταξύ τους και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Εκτός από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, που βρίσκεται στη Γερμανία (αρνείται η χώρα να τον εκδώσει), το τριμελές εφετείο κακουργημάτων παραπέμπει σε δίκη, μεταξύ άλλων και τους Χρήστο Καραβέλα, Ηλία Γεωργίου, Πρόδρομο Μαυρίδη, Θόδωρο Τσουκάτο, 13 Γερμανούς πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, που εμπλέκονται στη «σύμβαση 8002» της Siemens, που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ' αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξια και Φοίβη. Με το βούλευμα τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν Κλόντ Οσβαλντ.

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση