Στον αέρα ο ΕΦΚΑ; Αναστάτωση μετά την δικαστική εξέλιξη για το νόμο Κατρούγκαλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 14:30 Στον αέρα ο ΕΦΚΑ; Αναστάτωση μετά την δικαστική εξέλιξη για το νόμο Κατρούγκαλου

Η αποκάλυψη που έγινε από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους ενδιαφερόμενους όσο και από τον εμπνευστή του νόμου, Γιώργο Κατρούγκαλο. Η απόφαση θα βγει σε ένα μήνα και ενδεχομένως να υπάρξει και ακόμα μια διάσκεψη στο ενδιάμεσο.

«…Αν η πληροφορία για το ΣτΕ ισχύει, αποτελεί ιστορική δικαίωση για τον κλάδο μας και τις κινητοποιήσεις του 2016…ήρθε και η Ανάσταση για τους δικηγόρους…» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Ο κ. Βερβεσός πρόσθεσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί στη δήμευση εισοδήματος και οι δικηγόροι έχουν προσβάλει τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μια ανάσα για τον μαχόμενο γιατρό.

Τι λέει ο ίδιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Για αναπροσαρμογή του νόμου αν χρειαστεί έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέχεια των πληροφοριών ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές, ζωτικές διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, «ξηλώνοντας» ουσιαστικά τον νόμο Κατρούγκαλου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ, προφανώς και θα προσαρμοστεί ο νόμος για τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελεύθερων Επαγγελματιών, ωστόσο τέτοια απόφαση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι όσοι διαδίδουν διάφορες πληροφορίες κινδυνεύουν με το ποινικό αδίκημα της παραβίασης του δικαστικού απορρήτου.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πάντως ότι η ουσία του νόμου του, που είναι η ισορροπία των κανόνων θα διατηρηθεί, σημειώνοντας ότι όπως έχει αποδειχτεί το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνουν λιγότερα ενώ το 20% είναι εύλογο να αντιδρά.

πηγή:newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση