Απαράδεκτος ο Σόιμπλε βρίζει τον Βαρουφάκη - "Είσαι ανόητα αφελής στον χειρισμό του Τύπου"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 18:21 Απαράδεκτος ο Σόιμπλε βρίζει τον Βαρουφάκη - "Είσαι ανόητα αφελής στον χειρισμό του Τύπου"

- Μία ημέρα μετά το τέλος του Eurogroup ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε όλα όσα είπε στον Γιάνη Βαρουφάκη
- Μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον Έλληνα ομόλογό του
- Τον κατηγόρησε ότι ψάχνει για εχθρούς στα μέσα ενημέρωσης
- Προαπαιτούμενο να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων
- Ξεκαθάρισε πως χρήματα... γιοκ μέχρι να πειστούν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας
- Επανέφερε τους... "απαγορευμένους" όρους "τρόικα" και "μνημόνιο"

Το κλίμα μετά το τέλος του Eurogroup της Δευτέρας ήταν σχετικά ήπιο, κάτι που μαρτυρούσε και το γεγονός πως ήταν μία από τις πλέον σύντομες συνεδριάσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που έγιναν ποτέ (μόλις 90 λεπτά διήρκεσαν οι συζητήσεις).

Σήμερα, όμως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών... "απασφάλισε" και αποκάλυψε όλα όσα είπε στον Έλληνα ομόλογό του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Και ήταν πολλά και σκληρά. Υβριστικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις που δείχνουν πως πλέον υπάρχει ανοιχτός "πόλεμος" μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγόρησε τον Έλληνα ομόλογό του πως χειρίζεται με τον χειρότερο τρόπο τα μέσα ενημέρωσης και πως ψάχνει για εχθρούς, με αφορμή φυσικά τον ντόρο που προκλήθηκε από την συνέντευξη που έδωσε ο "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra, στην οποία έκανε λόγο για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος.

Και μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να εξήγησε -για αρκετή ώρα- στους δημοσιογράφους τι ακριβώς ειπώθηκε στην συγκεκριμένη συνέντευξη με τον ιταλό δημοσιογράφο, ωστόσο φαίνεται πως ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε ήταν ήδη... "πυρ και μανία" με τον Έλληνα ομόλογό του.
 

Υβρεολόγιο ο Σόιμπλε, καθησυχαστικός ο Βαρουφάκης

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε... χωρίς τύψεις στους δημοσιογράφους πως αποκάλεσε "ανόητα αφελή" τον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το πως χειρίζεται τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην συνέντευξη τύπυ μετά το Eurogroup.

Κι αυτό γιατί ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, ερωτώμενος αν υπήρξε κόντρα με τον κ. Σόιμπλε, ήταν κατηγορηματικός και τόνισε πως καμία απολύτως κόντρα δεν υπήρξε με τον Γερμανό ομόλογό του.
 

Περί τρόικας και μνημονίου

"Τρόικα" και "μνημόνιο" είναι οι... "απαγορευμένες" λέξεις στο λεξιλόγιο της ελληνικής κυβέρνησης και παρόλο που ο όρος "θεσμοί" είχε κάνει την εμφάνισή του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών φροντίζει μεθοδικά να επαναφέρει τις παραπάνω λέξεις ταμπού.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος.

Ακόμη, επιτέθηκε στον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως "είναι ο μόνος στο Eurogroup, που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος", ενώ συμπλήρωσε πως χθες, Δευτέρα, υπήρξε μια μικρής διάρκειας μόνο συζήτηση για την Ελλάδα, «όλοι συμφωνήσαμε ότι τίποτα δεν είχε γίνει».
 

"Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει"

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μετά από τη λήξη του Ecofin, η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ότι θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές.

Ο κ. Σόιμπλε συμπλήρωσε ακόμη πως «έπρεπε να πάω στην Bundestag για να συμφωνήσουμε στην τετράμηνη παράταση της βοήθειας της Ελλάδας. Ήταν ένα δύσκολο έργο, και εγώ είμαι ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για αυτό».

Επιστρέφοντας... στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, δήλωσε πως ο Γ. Βαρουφάκης έχει μια διαφορετικής μορφής επικοινωνία, «του είπα ότι αυτού του είδους η επικοινωνία ήταν νέα για εμένα».


Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση