Τζανακόπουλος: Προκλητική και καταδικαστέα η δήλωση Γιλντιρίμ - Δεν υπήρξε επεισόδιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 17:10 Τζανακόπουλος: Προκλητική και καταδικαστέα η δήλωση Γιλντιρίμ - Δεν υπήρξε επεισόδιο

Προκλητική και καταδικαστέα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος την δήλωση Γιλντιρίμ για περιστατικό τύπου Ιμίων σε βραχονησίδα.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν έχει υπάρξει κανένα τέτοιο περιστατικό μέχρι στιγμής και πρόσθεσε ότι ο Γιλντιρίμ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε όσα δηλώνει. Στο ερώτημα τι έχει αλλάξει από την προηγούμενη εβδομάδα που διαφαινόταν αποκλιμάκωση, είπε: «Αυτό να το ρωτήσετε στην Τουρκία».

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  «Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα».  «Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση