'Ετσι θα έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα - Που θα εγκατασταθούν και ποιούς θα βλέπουν - Μάρδας: «Αν συμφωνηθεί να έρθουν αύριο είμαστε έτοιμοι»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 11:35 'Ετσι θα έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα - Που θα εγκατασταθούν και ποιούς θα βλέπουν - Μάρδας: «Αν συμφωνηθεί να έρθουν αύριο είμαστε έτοιμοι»

- Αύριο στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών
- Σήμερα αρχίζει η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο στις Βρυξέλλες
- Μάρδας: «Δεν θα δούμε διάφορους υπουργούς να τρέχουν πίσω από μια Τρόικα δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό είναι τελειωμένο»
- «Είμαστε έτοιμοι ακόμα και αν έρθουν σήμερα», πρόσθεσε μιλώντας στα Παραπολιτικά

Τον τρόπο με τον οποίο θα έρθουν και που θα εγκατασταθούν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός ΟΙκονομικών, αρμόδιος για τα έσοδα, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα Παραπολικά και ερωτηθείς αν θα έρθουν στην Ελλάδα τα τεχνικά κλιμάκια είπε:

«Εμείς καταρχάς ακολουθούμε το τι συμφωνείται στις Βρυξέλλες, ότι μας πουν αυτό θα κάνουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς δεν ετοιμαζόμαστε. Είναι λάθος τακτικής να αιφνιδιάζεσαι. Να τονίσουμε τι δεν θα γίνει. Δεν θα γίνει αυτό το σάρωμα των τριών από υπουργείο σε υπουργείο που βλέπαμε διάφορους υπουργούς να τρέχουν πίσω από μια Τρόικα δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό είναι τελειωμένο.

Τι συζητείται να γίνει το οποίο σε τελική ανάλυση προβλέπεται και στην συνθήκη του Μάαστριχ, ένας μηχανισμός παρακολούθησης της οικονομίας, όχι μόνο της δική μας όλων των οικονομιών, υφίσταται.

Τα τεχνικά κλιμάκια, αν έρθουν στην Ελλάδα, αυτά θα συναντήσουν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που είναι τμηματάρχες ή διευθυντές όπως επίσης και κάποιους ομόβαθμους ή τμηματάρχες ή διευθυντές άλλων υπουργείων. Εμείς ετοιμαζόμαστε για αυτή την υποδοχή, έχουμε ετοιμάσει και μια αποστολή να μεταβεί στο εξωτερικό στον βαθμό που ζητηθεί και συγχρόνως σήμερα συντονίζουμε τα υπόλοιπα υπουργεία έτσι ώστε να μην κυκλοφορούν αν έρθουν κάποιοι στην Αθήνα από υπουργείο σε υπουργείο, να βρίσκονται όλοι εδώ και να έχουμε εμείς μια συνολική εποπτεία της συνολικής εργασίας.  Θεωρούμε ότι είναι πολύ πιο σωστό να έχουμε εμείς εδώ την συνολική εποπτεία των κινήσεων παρά να ψάχνουμε να μάθουμε το τι γίνεται δεξιά και αριστερά».

Ερωτηθείς ξανά πότε θα έρθουν οι Τροικανοί στην Αθήνα, ο κ. Μάρδας απάντησε: «Όταν μας ενημερώσουν από τις Βρυξέλλες εμείς θα είμαστε έτοιμοι, ήδη είμαστε έτοιμοι σε ότι αφορά το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, τους υπόλοιπους τους συντονίζουμε σήμερα. Αν συμφωνηθεί να έρθουν αύριο είμαστε έτοιμοι».
 

Η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες

Ενώ η διαδικασία ξεκινάει στις Βρυξέλλες το ΔΝΤ μοιάζει να μην έχει την παραμικρή συμμετοχή. Δεν υπάρχει η παραμικρή ανακοίνωση για συμμετοχή του στις διαδικασίες που ξεκινούν σήμερα. Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ούτε ο κ. Τόμσεν, ούτε ο κ. Γκογιάλκ βρίσκονταν ως χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες.
Είναι δεδομένη η θέση του ΔΝΤ ωστόσο ότι ο έλεγχος γίνεται στην Αθήνα και πουθενά αλλού, ειδικά σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων οι οποίοι ζητούν να λαμβάνουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Παράλληλα οι Θεσμοί, αν και η ελληνική πλευρά έχει δαιμονοποιήσει τη λέξη τρόικα, στις σημερινές διαπραγματεύσεις στέλνουν παλιούς μας γνώριμους. Η ΕΚΤ θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Μαζούχ και η Κομισιον από τον κ. Κοστέλο.

Από ελληνικής πλευράς, επικεφαλής των συζητήσεων στις Βρυξέλλες έχουν τεθεί ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ν. Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Χουλιαράκης. Στην ομάδα μετέχουν επίσης, στελέχη από το επιτελείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, η κ. Ελενα Παναρίτη από το επιτελείο του κ. Γ. Βαρουφάκη και συνεργάτες του κ. Ευ. Τσακαλώτου.

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση