Στις Βρυξέλλες η διαπραγμάτευση, στην Αθήνα χαμηλόβαθμοι τεχνοκράτες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 12:47 Στις Βρυξέλλες η διαπραγμάτευση, στην Αθήνα χαμηλόβαθμοι τεχνοκράτες

Στην ουσία της διαπραγμάτευσης μπαίνουν Ελλάδα και εκπρόσωποι των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Δεν αποκλείεται η έλευση τεχνοκρατών και στην Ελλάδα. Στο Παρίσι το βράδυ Αλ. Τσίπρας και Γ. Βαρουφάκης για τη συνάντηση στον ΟΟΣΑ

Ξεκινούν σήμερα, στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι συζητήσεις με τους θεσμούς για την αποσαφήνιση και εξειδίκευση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης.  Στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ στην οποία όμως δεν θα συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκης.

Στις Βρυξέλλες παραμένουν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, θα είναι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κυρία Ελενα Παναρίτη, ενώ στη διαδικασία θα συμμετέχουν και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι συζητήσεις θα διεξαχθούν σε αίθουσα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αποκλείεται την Πέμπτη ή την Παρασκευή, να έρθουν χαμηλόβαθμοι τεχνοκράτες στην Ελλάδα, προκειμένου να ζητήσουν κάποια στοιχεία. Μένει να διευκρινιστεί, πού θα πάνε και αν θα είναι στελέχη και από τους τρεις θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Για την άφιξη τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος τόνισε ότι "θα έρθει ένα τεχνικό κλιμάκιο, εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όποιος έχει συμφωνηθεί να έρθει".

Μιλώντας στον real fm, συμπλήρωςε πως "θα έρθουν κάποιοι τμηματάρχες ή διευθυντές που θα δουν τους ομολόγους τους".

Στο Παρίσι ο Τσίπρας

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας αναμένεται να φτάσει απόψε στο Παρίσι, ενόψει της αυριανής συνάντησής του στον ΟΟΣΑ με τον γενικό γραμματέα Άνχελ Γκουρία, καθώς επίσης και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, το πρωί της Πέμπτης, θα έχει ο πρωθυπουργός συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ οργανώνει και συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς προσκεκλημένους, ενώπιον των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει (στις 17:00) ομιλία με θέμα: "Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει".

Την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ, αλλά και τον Μάρτιν Σουλτς.

 

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση