"Έγω έβαλα τη φωτιά - Δεν ήξερα ότι ήταν μέσα στο σπίτι"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 12:52 "Έγω έβαλα τη φωτιά - Δεν ήξερα ότι ήταν μέσα στο σπίτι"

Αναβιώνει στο Εφετείο Ηρακλείου Κρήτης η φρικτή δολοφονία - Ανασκεύασε την απολογία του για το φρικτό έγκλημα ο κατηγορούμενος - Ένοχος όπως κατηγορείται πρότεινε ο εισαγγελέας

Στροφή στους ισχυρισμούς του σχετικά με το φρικτό φονικό για το οποίο κατηγορείται έκανε ο 31χρονος κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Ο ίδιος ενώ πρωτόδικα είχε αρνηθεί κάθε συμμετοχή στην υπόθεση σήμερα ανασκεύασε την απολογία του και παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στο σπίτι του άτυχου 35χρονου Ρουμάνου γιατί πίστευε ότι ήταν εκείνος που έκλεψε τα 100 ευρώ από τη θεία του.

Ωστόσο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μπήκε μέσα στο σπίτι αλλο από την είσοδο πέταξε το ευφλεκτό υγρό καθώς πίστευε ότι το θύμα δεν βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα. Όπως τόνισε είχε ακούσει νωρίτερα ένα μηχανάκι και πίστεψε ότι το θύμα είχε φύγει. Ο 31χρονος ανέφερε ότι είχε προηγηθει μεταξύ τους επεισόδιο και ο ίδιος είχε εκνευριστεί.

Ο εισαγγελέας από την πλευρά του πρότεινε την ενοχή του 31χρονου όπως κατηγορείτια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. 

Αυτή την ώρα η ακροαματική διαδικασία βρίσκεται στη φάση των αγορεύσεων ενώ στη δίκη δεν παρίσταται πολιτική αγωγή σε αντίθεση με το πρώτο δικαστήριο.

Το χρονικό 

Η φρικτή δολοφονία, του άτυχου Ρουμάνου, σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2008 μέσα στο σπίτι του, στη Γαλιά. Πρωτόδικα, τον Μάρτιο του 2009, ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκε από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Λασιθίου, στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης, με την συνήγορο πολιτικής αγωγής κ. Μαρία Τζανή να επισημαίνει ότι δεν έδειξε μεταμέλεια για την αποτρόπαια πράξη του.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος, φέρεται, σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα, να εισέβαλε στο σπίτι του θύματος τον οποίο βρήκε να κοιμάται στο κρεβάτι του.

Περιέβρεξε το κρεβάτι αλλά και τον χώρο, με εύφλεκτο καύσιμο και έβαλε φωτιά.

Το δωμάτιο μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση με τον άτυχο Ρουμάνο, να μην προλαβαίνει να αντιδράσει.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα απεβίωσε συνεπεία αφενός της δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα, αφετέρου λόγω των εκτεταμένων γ' βαθμού εγκαυμάτων (πλήρης απανθράκωση).

 

cretalive.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB