Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Μέτρα για τις απουσίες και την... απραξία των βουλευτών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 22:30 Βουλή: Μέτρα για τις απουσίες και την... απραξία των βουλευτών

Στην λήψη μέτρων και για τους βουλευτές που αντιμετωπίζουν ως πάρεργο τη Βουλή προσανατολίζεται το Κοινοβούλιο.

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι πρόκειται να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο Κανονισμός της Βουλής σύμφωνα με τον οποίο περικόπτεται η βουλευτική αποζημίωση κατά 1/5 στην περίπτωση που βουλευτής απουσιάζει –αδικαιολόγητα- από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας περισσότερο από πέντε φορές το μήνα.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις και για την λήψη μέτρων κατά εκείνων των βουλευτών που εμφανίζουν μηδενικό κοινοβουλευτικό έργο και προτιμούν να εμφανίζονται μόνο ως celebrity σε περιοδικά lifestyle.

Κοινοβουλευτικές πηγές έλεγαν ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση για το πώς θα κινηθεί η Πρόεδρος της Βουλής αφού το Κοινοβούλιο δεν έχει μπει σε εντατικούς ρυθμούς.

Τα ίδια στελέχη σπεύδουν όμως να ξεκαθαρίσουν ότι δεν είναι δυνατόν βουλευτές οι οποίοι εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους αλλά και το κόμμα τους να εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους.

Υπενθυμίζουν ότι και στο παρελθόν υπήρξαν μεταξύ των 300 άτομα που ουδέποτε πήραν το λόγο στις κοινοβουλευτικές επιτροπές ή στην Ολομέλεια του Σώματος αλλά και άλλοι που ουδέποτε κατέθεσαν ερωτήσεις ατομικά ή συλλογικά.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δεσμεύονται.

Από το «μικροσκόπιο» των ελέγχων θα περάσουν και οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Πηγές της Προέδρου της Βουλής αναφέρουν ότι δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές όσα μέλη δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις.

 

thetoc.gr