Αστυνομικοί 'Μαϊμού' εισέβαλαν σε σπίτια αλλοδαπών και τους λήστευαν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 23:01 Αστυνομικοί 'Μαϊμού' εισέβαλαν σε σπίτια αλλοδαπών και τους λήστευαν

Εξετάζονται παραπάνω από 10 καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά που κατά καιρούς έχουν σημειωθεί στον Άγιο Παντελεήμονα και σε γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, όπου συνήθως κατοικούν μετανάστες

Τον πανικό σε αλλοδαπούς που μένουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά όπως προκύπτει από την έρευνα και ευρύτερα σε συνοικίες μεταναστών στον Δήμο Αθηναίων είχε σπείρει η συμμορία των «μαϊμού» αστυνομικών ληστών που έμπαιναν σε διαμερίσματα αλλοδαπών ντυμένοι με στολές αστυνομικών.

Ο στόχος τους ήταν να τους βλέπουν τα ανυποψίαστα θύματά τους και να τους ανοίγουν τις πόρτες τους, δήθεν με το πρόσχημα του ελέγχου της νομιμότητας των χαρτιών τους. Οι δράστες στη συνέχεια χτυπούσαν βάναυσα τα θύματά τους, τους έδεναν με χειροπέδες και πλαστικές ταινίες και τους καταλήστευαν.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, πέντε άτομα. Από αυτούς, οι τρεις είναι Έλληνες ηλικίας 33, 45 και 59 ετών, εκ των οποίων ο τελευταίος ήταν και συνταξιούχος σωφρονιστικός υπάλληλος σε φυλακές της χώρας και δύο Αλβανοί ηλικίας 36 και 40 ετών, επίσης μέλη της σπείρας, οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις των πραγματικών αστυνομικών, γιατί λίγο πριν είχαν διαπράξει ληστεία σε βάρος τριών Σύρων.

Οι συλληφθέντες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισήλθαν σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου διέμεναν οι τρεις Σύροι και αφού τους χτύπησαν και του έδεσαν, τους αφαίρεσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και όσα τιμαλφή ανακάλυψαν. Οι «μαϊμού» αστυνομικοί ληστές θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς εξετάζονται παραπάνω από 10 καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά που κατά καιρούς έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή και σε γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, όπου συνήθως κατοικούν μετανάστες.

 

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση