Υπ. Παιδείας: Από τις φετινές εξετάσεις παύει να ισχύει η Τράπεζα Θεμάτων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 23:06 Υπ. Παιδείας: Από τις φετινές εξετάσεις παύει να ισχύει η Τράπεζα Θεμάτων

Επανέρχεται το 9,5 ως βαθμός προαγωγής - Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Βάσει της εγκυκλίου, παύει να ισχύει επομένως από την εξεταστική περίοδο Μαΐου - Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων. Παράλληλα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

 

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση