SOS από Στουρνάρα: Κίνδυνος κατάρρευσης λόγω της αβεβαιότητας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 12:58 SOS από Στουρνάρα: Κίνδυνος κατάρρευσης λόγω της αβεβαιότητας
Απειλούνται οι μεγάλες θυσίες του λαού τα τελευταία χρόνια, προειδοποιεί ο Γ. Στουρνάρας που πήρε θέση υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών ενώ τόνισε πως η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των τραπεζών.
 
Έξω από τα δόντια μίλησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σε εκδήλωση για τα ακίνητα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ουσιαστικά ζήτησε την επίτευξη συμφωνίας προειδοποιώντας πως η σημερινή κατάσταση αβεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση την οικονομία.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη των επενδύσεων και αναφέρθηκε ονομαστικά στις ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, των αεροδρομίων και των λιμανιών που έχουν βαλτώσει.

Επίσης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις τράπεζες ζητώντας να μην πιεστούν από τη ρύθμιση δανείων.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα της ομιλίας του.
 
Απειλούνται οι μεγάλες θυσίες του λαού τα τελευταία χρόνια
 
Η σημερινή αβεβαιότητα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη απειλή για να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια.

Η άρση της αβεβαιότητας και η αποκατάσταση της μακροοικονομικής ισορροπίας αποτελούν απαραίτητες προυποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδυτών.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και αξιοπιστίας καθώς και πρωτοβουλίες για τη μετατροπή της χώρας σε φιλικό προορισμό για τις επενδύσεις, είναι επίσης απαραίτητη προυπόθεση.

Η ταχύτερη δρομολόγηση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως η αξιοποίηση του Ελληνικού, η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών θεωρούνται προτεραιότητα. Οχι μόνο γιατί προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και γιατί δίνουν σαφές μήνυμα στις διεθνείς αγορές.

Στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2014 η Ελλάδα παρουσίαζε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, σε ετήσια βάση καθώς είχε καταφέρει να τιθασεύσει τα δίδυμα ελλείμματα του προυπολογισμού και του ισοζυγίου.

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων πρέπει να μη δρομολογηθεί με τρόπο που να δημιουργεί πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση