Επίδειξη ισχύος από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου - Πέταξε έξω από την αίθουσα τον Γρηγοράκο - Τον αποκάλεσε παράνομο αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 18:15 Επίδειξη ισχύος από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου - Πέταξε έξω από την αίθουσα τον Γρηγοράκο - Τον αποκάλεσε παράνομο αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής

- Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο η κα Κωνσταντοπούλου τον πέταξε έξω από την αίθουσα της Διάσκεψης
- Ο λόγος ένα τυπικό χαρτί με την Πρόεδρο της Βουλής να θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος
- Ο κ. Γρηγοράκος επέστρεψε με την εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζητώντας τη συγγνώμη της κας Κωνσταντοπούλου
- Μετά από ένα φραστικό επεισόδιο, ο κ. Γρηγοράκος αποχώρησε από την αίθουσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Για άλλη μία φορά η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε να προκαλέσει σάλο και μεγάλες αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της, με αυτή τη φορά θύμα να είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Όλα ξεκίνησαν στην πρώτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία ξεκίνησε μετά τις σφοδρές σχεδόν όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπου η κα Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά πέταξε έξω από τη διάσκεψη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Αφορμή για αυτή την κίνηση της κας Κωνσταντοπούλου ήταν το γεγονός πως στη λίστα των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη δεν ήταν καταγεγραμμένος ο κ. Γρηγοράκος. Γεγονός απλά τυπικό, καθώς ο κ. Γρηγοράκος είναι γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και έτσι η κίνηση της κας Κωνσταντοπούλου μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως επίδειξη ισχύος.

Ο κ. Γρηγοράκος μετά από αυτή την εξέλιξη έφυγε και επέστρεψε λίγο αργότερα στην αίθουσα της Διάσκεψης, δείχνοντας στην κα Κωνσταντοπούλου το σχετικό έγγραφο, που αποδεικνύει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξουσιοδοτεί τον κ. Γρηγοράκο να εκπροσωπήσει το κόμμα του στο θεσμικό όργανο της Βουλής.

Η πρόκληση όμως από την πλευρά της Προέδρου της Βουλής συνεχίστηκε όταν ο κ. Γρηγοράκος της ζήτησε να παραδεχθεί δημοσίως το λάθος της.

Η κα Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Γρηγοράκος όχι μόνο δεν δέχθηκε να ζητήσει συγγνώμη που τον έδιωξε κακείν κακώς από την αίθουσα αλλά σχολίασε δεικτικά: "μη μιλάτε εσείς που ήσασταν παράνομος αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγοράκος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής με 208 ψήφους υπέρ και 73 λευκά.

Μετά από αυτό το σοβαρό θεσμικο΄ατόπημα της κας Κωνσταντοπούλου, ο κ. Γρηγοράκος αποχώρησε από τη Διάσκεψη της Βουλής ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση του κ. Γρηγοράκου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση