Μοσκοβισί: To Grexit θα σημάνει την καταστροφή της Ευρωζώνης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 18:40 Μοσκοβισί: To Grexit θα σημάνει την καταστροφή της Ευρωζώνης

Ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων προειδοποιεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι καταστροφική μόνο για τη χώρα αλλά και για την ευρωζώνη.

Τις καταστροφικές συνέπειες για όλη την Ευρώπη από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τονίζει ο γαλλος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων. Ο Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επισημαίνει: «Τελικά όλοι μας στην Ευρώπη πιθανώς συμφωνούμε ότι ένα Grexit θα είναι καταστροφικό. Για την ελληνική οικονομία αλλά επίσης για το σύνολο της ευρωζώνης».

Προειδοποίηση προς Σόιμπλε;

Στη συνέντευξη που θα δοθεί όλοκληρη στη δημοσιότητα το Σάββατο, ο κ. Μοσκοβισι προειδοποιεί: «Αν μια χώρα φύγει από αυτήν την (νομισματική) ένωση οι αγορές αμέσως θα ζητήσουν να πληροφορηθούν ποια θα είναι η επόμενη χώρα και αυτό θα αποτελέσει την αρχή του τέλους».

Οπως τονίζει το Reuters οι προειδοποιήσεις Μοσκοβισί, έρχονται σε απάντηση των δηλώσεων Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ από ατύχημα επειδή οι ηγέτες της θα έχουν αποτύχει να διαπραγματευτούν ένα νέο πακέτο βοήθειας. 

 

thetoc.gr

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση