«Σίριαλ» η δίκη του «Λίπους»: Εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου ζήτησαν οι συνήγοροί του

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 16:31 «Σίριαλ» η δίκη του «Λίπους»: Εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου ζήτησαν οι συνήγοροί του

Την κατηγορούν για μεροληψία - Η δίκη διακόπηκε για τρίτη φορά...

Σε δικαστικό σίριαλ εξελίσσεται η δίκη του κατηγορούμενου αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσανασβίλι στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, που χθες διακόπηκε για τρίτη συνεχή φορά.

Οι συνήγοροί του κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος «έχει υποψίες μεροληψίας» και μετά την απόρριψη της αίτησης κατέθεσαν ένσταση ακυρότητας λόγω κακής σύνθεσης!

Ο 57χρονος Γεωργιανός που είναι γνωστός με το προσωνύμιο «το Λίπος», συνελήφθη τον Απρίλιο ύστερα από ένταλμα των γαλλικών αρχών, σε κοινή αστυνομική επιχείρηση με μέλη της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι Γάλλοι ζητούν να παραδοθεί ως επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες ευρασιατικές (ρωσόφωνες) μαφιόζικες οργανώσεις, όπως αναφέρουν στα έγγραφά τους. Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να προσδιοριστεί και η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει το αίτημα της έκδοσής του.

Από την άλλη, ο Σουσανασβίλι έχει ακόμη εκκρεμότητες με τις ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς έχει προγραμματιστεί να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 χρόνων πάλι ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε στην Ισπανία, όμως ο ίδιος τη συντόνιζε από τη χώρα μας. Η εκκρεμότητα αυτή, θεωρείται καθοριστική για την πορεία του αιτήματος των Γάλλων για την έκδοσή του.

Το πρωί, με την έναρξη της διαδικασίας, οι συνήγοροί του κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Πενταμελούς Εφετείου, υποστηρίζοντας προφορικά ότι υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας στο πρόσωπό της. Για περισσότερες από τέσσερις ώρες το δικαστήριο, σε συμβούλιο, συζητούσε επί της αίτησης, που τελικά απορρίφτηκε και η δικαστής επανήρθε στην έδρα. Μόλις όμως η πρόεδρος Εφετών ξεκίνησε τη διαδικασία με σκοπό να διαβαστεί η κατάθεση του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας, Ισπανού αστυνομικού, που απουσιάζει, οι συνήγοροι του 57χρονου κατέθεσαν ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας.

«Η ένσταση γίνεται λόγω κακής σύνθεσης του δικαστηρίου σας», ανέφεραν αναπτύσσοντας τη δικονομική ενέργειά τους. «Δεν νομιμοποιείται το δικαστήριο να συνεχίσει τη δίκη, παρά μόνον να αναβάλει», συμπλήρωσαν. Από την πλευρά του κατηγορούμενου υποστηρίζεται πως το δικαστήριο παρ’ ότι την πρώτη ημέρα διέκοψε, τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης λόγω αλλαγής της σύνθεσης με αποχώρηση ενός δικαστή που αυτοεξαιρέθηκε, ακύρωσε την προηγούμενη διαδικασία, αλλά βασίστηκε σε αποφάσεις που εκδόθηκαν την πρώτη ημέρα.

Αργά το μεσημέρι αποφασίστηκε και νέα διακοπή για τις 24 του μήνα, προκειμένου να κριθεί η ένσταση ακυρότητας. Όμως φαίνεται πως το σίριαλ μέχρι να ξεκινήσει η δίκη θα έχει συνέχεια. «Έχετε και άλλες ενστάσεις», ρώτησε η πρόεδρος. «Πέντε» απάντησε ένας εκ των συνηγόρων.

Πηγή: ProtoThema

Προσαρμοσμένη αναζήτηση