Δραγασάκης για Ιταλία: «Αν συνεχιστούν οι αναταράξεις θα...»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 14:50 Δραγασάκης για Ιταλία: «Αν συνεχιστούν οι αναταράξεις θα...»

Καθησυχαστικός- τουλάχιστον προς το παρόν- αναφορικά με την κρίση στην Ιταλία, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης «Δεν επηρεαζόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι προσφάτως οι ελληνικές τράπεζες έχουν περάσει με επιτυχία σχετικά με τεστ, αλλά και ότι  η κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης.

Έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει ότι «αν οι αναταράξεις συνεχιστούν θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας ξεχωριστά και η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει μέτρα θωράκισης. Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο, επιχειρώντας πάντως να υποβαθμίσει το νέο «πακέτο» μέτρων που βρίσκονται προ των πυλών.

«Αυτό που ονομάστηκε συμπληρωματικό μνημόνιο είναι τεχνικός όρος και συνοδεύει το τέλος κάθε ολοκλήρωσης αξιολόγησης» υπογράμμισε συγκεκριμένα και πρόσθεσε «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και από την σκληρή εποπτεία και θα αποκτήσουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας» είπε.

Διευκρίνισε βέβαια ότι δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και δεν ξεπερνούνται οι βαθύτερες αιτίες της κρίσης. «Έχουμε πολύ δουλειά, αλλά ταυτόχρονα πετυχαίνουμε το στόχο  να βγούμε σε ξέφωτο να πατήσουμε σε στέρεο έδαφος και να σχεδιάσουμε τα βήματα μας».

Σε ότι αφορά τα προνομοθετημένα μέτρα, ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι όταν η διαπραγμάτευση για το χρέος ολοκληρωθεί, θα συζητήσουμε στη βάση των νέων δεδομένων, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι θα αποδεχθούμε τα μέτρα που έχουμε αναλάβει.

Τέλος, άφησε και εκείνος ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση