Επιβεβαίωση: Έκαναν τους ανήξερους στη ΓΑΔΑ για το κάψιμο της σημαίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 09:47 Επιβεβαίωση: Έκαναν τους ανήξερους στη ΓΑΔΑ για το κάψιμο της σημαίας

Βρέθηκε η διαβίβαση του υπαστυνόμου επικεφαλής των δύο διμοιριών των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια, κατά την απόπειρα καύσης της Ελληνικής Σημαία. Θα δώσει εξηγήσεις η ΓΑΔΑ;

Βρέθηκε η… διαβίβαση του υπαστυνόμου επικεφαλής των δύο διμοιριών των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, το επίμαχο βράδυ της Παρασκευής, κατά την απόπειρα καύσης της Ελληνικής Σημαίας, αναδεικνύοντας το «ψέμα» της ανακοίνωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που είχε ως… αόρατο το περισταστικό.

Οι επικεφαλής της ΓΑΔΑ στην ανακοίνωσή τους αμφισβητούσαν την γνησιότητα της εικόνας και την αξιοπιστία των δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας με ένταση, ότι η φωτογραφία που προβάλλεται σε Μ.Μ.Ε. και απεικονίζει καύση του Εθνικού Συμβόλου, «σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ανακοινώνεται ότι για το περιστατικό αυτό καμία ενημέρωση-αναφορά δεν υφίσταται στις αστυνομικές Αρχές από ιδιώτη ή από αστυνομικές δυνάμεις».

Παρότι αυτήκοοι μάρτυρες της διαβίβασης ήταν περίπου 50 αστυνομικοί που βρίσκονταν γύρω από το Πολυτεχνείο, η ΓΑΔΑ επέμενε στους «ισχυρισμούς» της παρότι φαίνεται να γνώριζε την αλήθεια, ωστόσο μετά από λίγες ώρες, αυτοί κατέπεσαν όταν επιβεβαιώθηκε με πολλούς τρόπους η σχετική διαβίβαση του επικεφαλής αξιωματικού.

«Κέντρο (διαβιβάσεων ΜΑΤ) κάνουμε κίνηση να καταδιώξουμε και να απωθήσουμε τα άτομα (αντιεξουσιαστές) προς το ίδρυμα (Πολυτεχνείο) γιατί πάνε να κάψουν μια Ελληνική Σημαία. Κινούμαστε» διαβίβασε ο επικεφαλής των δύο διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων από τις 23:00 έως τις 00:00, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δεχόμενοι τις «καθιερωμένες» επιθέσεις των κουκουλοφόρων. Η διαβίβαση έγινε στην συχνότητα συνομιλιών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, όπου ανήκουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Ως φαίνεται η συγκεκριμένη διαβίβαση δεν αξιολογήθηκε από τον αξιωματικό στον οποίο διαβιβάστηκε, ο οποίος απάντησε «καλώς» και αυτή παρέμεινε «κουφή».

Μετά το ρεπορτάζ του STAR και τη φωτογραφία που δημοσιοποίησε ο ΣΚΑΙ, με την απόπειρα καύσης του Εθνικού Συμβόλου, και την αναζήτηση λεπτομερειών για το γεγονός από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εξέδωσε ανακοίνωση περίπου 60 ώρες μετά, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε καμία… αναφορά από ιδιώτη ή αστυνομικό για τέτοιου είδους ενέργεια αλλά γίνεται προανάκριση από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την έρευνα του περιστατικού, αναζήτησαν τις καταγραφές στον «μικρό και μεγάλο» σκληρό δίσκο των καταγραφών διαβιβάσεων, με την ελπίδα να μην έχει διαγραφεί η συγκεκριμένη διαβίβαση, εξαιτίας της καθυστέρησης αναζήτησής τους. Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η διαβίβαση έχει επιβεβαιωθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Δημοσθένης Πάκος, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία στην διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη, υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι άκουσε την διαβίβαση του αξιωματικού επικεφαλής των διμοιριών για την απόπειρα καύσης της Ελληνικής Σημαίας και δεν ήταν ο μόνος αλλά τουλάχιστον 50 αστυνομικοί!

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια διήρκεσαν περισσότερη από μία ώρα, είχαν τον «καθιερωμένο» χαρακτήρα, με τους κουκουλοφόρους να επιχειρούν επιδεικτικά να προβούν στην καύση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία δεν ολοκληρώθηκε σε απόλυτο βαθμό καθώς καταδιώχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και μπήκαν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Μετά την επιβεβαίωση του «ψέματος» της ΓΑΔΑ και της αλήθειας του ρεπορτάζ δεν αποκλείεται να υπάρξουν πειθαρχικέ διώξεις για τους υπευθύνους.

πηγή:thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση