Σκοπιανό: Σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα λέει ο Κοτζιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 15:08 Σκοπιανό: Σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα λέει ο Κοτζιάς

Περίπου 1,5 ώρα διήρκησε η έκτακτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που τα σκοπιανά ΜΜΕ  κάνουν λόγο για επικείμενο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στον Έλληνα ομόλογό του. Σημειώνεται ότι ο κ. Ζάεφ αναμένεται να αναχωρήσει για τη Γερμανία όπου θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ την ερχόμενη Τετάρτη. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου και ερωτηθείς για το εάν το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα θα γίνει σήμερα, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να δήλωσε ότι όντως θα πραγματοποιηθεί σήμερα. 

Τι μεταδίδουν τα σκοπιανά ΜΜΕ 

Σημειώνεται ότι το σκοπιανό πρακτορείο Μakfax μεταδίδει την πληροφορία πως με καθυστέρηση 10 ημερών, θα γίνει τελικά η επικοινωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων. 

Το δημοσίευμα, έχει μάλιστα τίτλο "D-Day" με αφορμή το αναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα», αναφέρει το Makfax, επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές. 

«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την Tετάρτη συνάντηση Μέρκελ - Ζάεφ στο Βερολίνο

Εκτάκτως στη Γερμανία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός τηςε ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ο οποίος θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο. 

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού με την Γερμανία να επιθυμεί την επίλυση του ζητήματος. 

Βολές από τη ΝΔ 

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. 

Απάντηση Τζανακόπουλου

«Αφού η κ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη "μυστική διπλωματία", δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την πΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση