Εκτύπωση αυτής της σελίδας

LIVE η συνέντευξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 16:24 LIVE η συνέντευξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες

Δείτε live τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες - Το συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί η λίστα μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα ώστε να αποκατασταθούν οι χρηματοοικονομικές δυσκολίες - Δεν υπάρχει η 5η αξιολόγηση, απάντησε ο πρωθυπουργός στη Μέρκελ και πρόσθεσε: Δεν θα ληφθούν υφεσιακά μέτρα - «Εξαιρετικά δυσμενείς» οι συσχετισμοί - Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από μηχανορραφίες

«Επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της σέβονται τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η αίσθησή του είναι πως οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία και σημείωσε πως η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το «κλειδί» για να βάλουμε ξανά σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους.

«Επιβεβαιώσαμε κάτι εξαιρετικά κρίσιμο: ότι έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η λεγόμενη 5η αξιολόγηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως δεν θα ληφθούν υφεσιακά μέτρα και ότι αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη της κατάρτισης, της νομοθέτησης, της υλοποίησης

«Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθηνά θα γίνονται αποστολές μόνο για τη συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών. Αυτό που θεωρώ σημαντικό κλείνοντας αυτή τη δύσκολη διαδικασία διαπραγμάτευσης και αυτό το διήμερο, η κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν εξαντλείται», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις, έχει αρχίσει να νομοθετεί το πρόγραμμα της. «Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο, κυβερνάμε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά.