Πώς δρούσε το δίδυμο φασιστών με το Smart - μίνι τάγμα εφόδου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 11:36 Πώς δρούσε το δίδυμο φασιστών με το Smart - μίνι τάγμα εφόδου

Μ……. Πακιστανοί. Τι κάνεις εδώ; Φύγε από την χώρα μας», φώναζε το δίδυμο τάγμα εφόδου με το… Smart, μαζί με άλλους απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, την ώρα που πέταξαν στον δρόμο τον 34χρονο Ahmed Shahzad από το Πακιστάν, και συνέχιζαν να τον χτυπούν με επικίνδυνη μανία, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος».

Ένας ηλικιωμένος άνδρας που σταμάτησε πίσω από το αυτοκίνητο των νεαρών ρατσιστών, απέτρεψε τα χειρότερα, φωνάζοντας στους «αφηνιασμένους» δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Τη δράση των δύο συγκεκριμένων ατόμων είχε καταγγείλει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), μετά από τρεις ρατσιστικές επιθέσεις σε… μία ώρα, και την επόμενη μέρα αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν έναν 22χρονο και ταυτοποίησαν έναν ακόμη 24χρονο, ως υπεύθυνους για τις επιθέσεις. Σημειώνεται ότι ο 22χρονος προφυλακίστηκε, ενώ σε βάρος του 24χρονου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

«Πονούσα και έτρεχαν αίματα»

Ο 34χρονος Ahmed Shahzad, που βρίσκεται 13 χρόνια στην χώρα μας από την ηλικία των 21 χρόνων, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η προφορά των δραστών του φαινόταν… ποντιακή. Λίγες ώρες μετά την βάναυση επίθεση σε βάρος του, τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, κατέθεσε στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του «τάγματος εφόδου».

«Λίγο μετά τις 04:30, όταν και έφυγα από το σπίτι μου για να πάω για δουλειά, στη διασταύρωση της Λ. Καραμανλή με τη Δεκελείας στις Αχαρνές, όπου είχα φθάσει με το μηχανάκι μου, είδα τρία άτομα ομοεθνείς μου τους οποίους γνωρίζω εξ όψεως να τρέχουν τη Δεκελείας και να στρίβουν στην Καραμανλή και σταμάτησα το μηχανάκι μου για να δω τι συμβαίνει. Τότε είδα να τους ακολουθεί, στρίβοντας και αυτό στην Καραμανλή, ένα αυτοκίνητο μάρκας SMART, χρώματος μαύρου με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΜ…., ο οδηγός του οποίου μόλις με είδε σταμάτησε και βγήκε από μέσα ο ίδιος και άλλος ένας άνδρας και με πλησίασαν» περιγράφει το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης, λίγο πριν αυτή εκδηλωθεί.

Συνεχίζει την περιγραφή του με τις στιγμές της βίας που αισθάνθηκε στο κορμί του:

«Μόλις ήρθαν κοντά και ενώ πίστευα ότι θα μου μιλήσουν, ο οδηγός, ο οποίος είχε κοντό μούσι, ήταν περίπου 25-30 χρονών, ψηλός και αδύνατος, με έπιασε από τα χέρια και από τα ρούχα και το άλλο άτομο, ο οποίος φαινόταν ίδιας ηλικίας και σωματικής διάπλασης, άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο με μπουνιές δυνατά, ενώ ταυτόχρονα φώναζαν πολλές φορές ‘Μ…….. Πακιστανοί’, ‘Τι κάνεις εδώ; Φύγε από τη χώρα μας’ και άλλα πολλά παρόμοια τα οποία δεν συγκράτησα. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν Έλληνες, αλλά επειδή είμαι περίπου 13 χρόνια στην Ελλάδα, η προφορά τους μου φαινόταν ποντιακή».

«Με χτύπησαν λόγω της καταγωγής μου»

Το θύμα του ακραίου ρατσισμού περιγράφει πως οι δράστες συνέχιζαν να τον ξυλοφορτώνουν:

«Μετά από κάποια χτυπήματα έπεσα κάτω και συνέχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και οι δύο και τότε εμφανίστηκε κι ένα τρίτο άτομο χωρίς να καταλάβω από πού και του οποίου τα χαρακτηριστικά δεν πρόλαβα να δω γιατί ήμουν σε κακή κατάσταση, πήγε να με χτυπήσει και αυτός, αλλά δεν πρόλαβε γιατί τους φώναξε ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε πίσω από το SMART, να φύγουν. Τότε και οι τρεις έτρεξαν και μπήκαν αμέσως μέσα στο αυτοκίνητο τους και έφυγαν στην Λ. Καραμανλή με κατεύθυνση προς το Μενίδι».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του περιγράφει την κατάσταση του μετά την επίθεση:

«Εγώ ήμουν πολύ χτυπημένος, πονούσα και έτρεχαν αίματα από το πρόσωπό μου. Τα άλλα τρία άτομα που κυνηγούσαν στην αρχή, με πλησίασαν, τους ζήτησα βοήθεια και με μετέφεραν με τα πόδια μέχρι το σπίτι μου που βρίσκεται περίπου δέκα λεπτά μακριά με τα πόδια από το σημείο. Πήρα τηλέφωνο έναν φίλο μου που έχει αυτοκίνητο και με βοήθησε να πάω στο Αστυνομικό Τμήμα στο Μενίδι, όπου μου είπαν να πάω πρώτα στο νοσοκομείο γιατί ήμουν πολύ χτυπημένος και μετά να ξαναπάω σε αυτούς. Στη συνέχει πήγαμε στο Κ.Α.Τ., από όπου με έστειλαν στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο-Μπενάκιο Ε.Ε.Σ.. Εκεί μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ τους ζήτησα και ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση την οποία θα παραλάβω σε μια εβδομάδα και θα σας τη φέρω».

Ο αστυνομικός-ανακριτικός υπάλληλος ρώτησε τον 34χρονο για ποιο λόγο πιστεύει πως έγινε η επίθεση εναντίον του, με το θύμα να απαντά: «Πιστεύω ότι έγινε μόνο λόγω της καταγωγής μου, επειδή είμαι από το Πακιστάν και δεν θέλουν να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι έγινε για να με ληστέψουν, γιατί είχα τσάντα μαζί μου και δεν τους ένοιαξε να την πάρουν»…

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση