Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις τόνοι ναρκωτικά στον Πειραιά! Το κοντέινερ με την ecstasy [pics]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 15:25 Τρεις τόνοι ναρκωτικά στον Πειραιά! Το κοντέινερ με την ecstasy [pics]

Μετά από πληροφορίες του ΣΔΟΕ έγινε επιχείρηση στον Πειραιά σε πλοίο που προερχόταν από τη Σανγκάη και θα πήγαινε για Ολλανδία. Οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το ύποπτοι κοντέινερ και όταν έκαναν έλεγχο αποκαλύφθηκε ότι περιείχε δυόμισι τόνους μεθαμφεταμίνης, της ουσίας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή χαπιών ecstasy. Τα ναρκωτικά δεσμεύτηκαν και οι λιμενικοί συνέλαβαν τρία άτομα, δυο άνδρες και μια γυναίκα, από την Ολλανδία.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ αναφέρει:

Υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής, με κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, εντόπισαν ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από Σαγκάη με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, με αποστολέα εταιρεία χημικών στην Κίνα και παραλήπτρια ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά. Ως περιεχόμενο του φορτίου είχαν δηλωθεί 680 σάκοι κιτρικό οξύ (CITRIC ACID MONOHYDRATE).

Από ενδελεχή έλεγχο προέκυψε ότι η συγκεκριμένη παραλήπτρια εταιρεία είχε ιδρυθεί μόλις πριν ένα μήνα και το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο αποτελούσε την πρώτη εισαγωγή. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο Ολλανδός υπήκοος που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της παραλήπτριας εταιρείας είχε προχωρήσει και σε ίδρυση δεύτερης εταιρείας το ίδιο χρονικό διάστημα με την ίδρυση της πρώτης. ‘Αμεσα μόλις το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο αφίχθηκε στον Πειραιά την 16η Ιουνίου 2018 τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο είχαν «ενδιαφερθεί» ένας Ολλανδός υπήκοος και μία Ολλανδή υπήκοος οι οποίοι, αφού εντοπίστηκαν από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, τέθηκαν άμεσα σε 24ωρη επιτήρηση. Διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω Ολλανδός υπήκοος είχε ιδρύσει στην Ελλάδα δύο εταιρείες, στο όνομά του, με αντικείμενο εισαγωγές – εξαγωγές.

Από τη φυσική επιτήρηση προέκυψε η άμεση σχέση των τριών Ολλανδών υπηκόων με τον ιδιοκτήτη της παραλήπτριας ελληνικής εταιρείας καθώς και με τέταρτο Ολλανδό υπήκοο, αυτοκινητιστή.

Την Τετάρτη 20/06/218 μετά τον εκτελωνισμό του υπόπτου εμπορευματοκιβωτίου αυτό μεταφέρθηκε σε χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκίνητων όπου είχαν συγκεντρωθεί οι υπό επιτήρηση Ολλανδοί υπήκοοι, οι οποίοι άρχισαν την διαδικασία μεταφόρτωσης του εμπορεύματος σε αυτοκίνητο φορτηγό ψυγείο με Ολλανδικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά την διάρκεια της μεταφόρτωσης έγινε επέμβαση και ανακαλύφτηκαν συνολικά 119 σάκοι που περιείχαν την πρόδρομη ουσία BMK, συνολικού βάρους 3.019.745 γραμμαρίων (3 τόνοι 19 κιλά και 745 γραμμάρια) η οποία και κατασχέθηκε. Η κατασχεθείσα ποσότητα, με συντηρητικούς υπολογισμούς, ήταν δυνατόν να παρασκευάσει περισσότερα από 4.000.000 δισκία XTC, αξίας άνω των 40.000.000 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκε το φορτηγό ψυγείο αυτοκίνητο, χρηματικά ποσά, πλήθος κινητών τηλεφώνων και προσωπικοί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Συνελήφθησαν οι τέσσερις Ολλανδοί υπήκοοι και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα 25/06/2018. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνεργάστηκαν υπάλληλοι του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ και το γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ ( DEA), στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

πηγή: newsit.gr