Εκτάκτως στο Μαξίμου η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 20:00 Εκτάκτως στο Μαξίμου η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της ατυχής παρέμβασης της Προέδρου της Βουλής, κατά τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αντικείμενο τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η συνάντηση γίνεται μετά το σάλο που προκλήθηκε όταν η Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε αίτημα της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Η παρέμβαση της κ. Κωσνταντοπούλου, μάλιστα, εξόργισε και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε έντονο διάλογο μαζί της, τον οποίο αποκάλυψαν τα ΝΕΑ.

Όπως περιγράφει το δημοσίευμα: «Η Κωνσταντοπούλου στεκόταν όρθια και εμφανώς άβολα στο ευρύχωρο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή ενώπιον πέντε κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν όλοι οργισμένοι για τη στάση της κας Κωνσταντοπούλου «παρά τις συστάσεις που της είχαν γίνει»

Παρόντες στο γραφείο του πρωθυπουργού οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Φίλης, Νίκος Παππάς και Χρήστος Μαντάς. «Να το πάρεις τώρα πίσω. Δεν θα γίνει καμία ονομαστική» της είπε με έντονο ύφος ο πρωθυπουργός.

Εκείνη, περιγράφει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τους παριστάμενους, δεν απάντησε και παρέμεινε όρθια με σταυρωμένα τα χέρια και κουνώντας νευρικά το δεξί της πόδι. Αλλά ο Τσίπρας συνέχισε: «Και κοίταξε, μην επιμείνεις να προχωρήσεις».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν και οι υπόλοιποι παρόντες. Άλλοι μίλησαν με έντονο ύψος και άλλοι πιο ήπια. «Ήταν λάθος και σε προειδοποιήσαμε να μην το κάνεις» της είπε ο Χρήστος Μαντάς, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος επιτέθηκε στην κα Κωνσταντοπούλου με σκληρές εκφράσεις:
«Όλοι σου οι χειρισμοί ήταν ένα λάθος. Δεν μπορείς να δημιουργείς εντυπώσεις για μια εγκληματική οργάνωση. Δεν μπορείς να απαξιώνεις μια κοινοβουλευτική διαδικασία με αυτόν τον τρόπο, την ώρα που προσπαθούμε να περάσουμε κάποια νομοσχέδια με μεγάλη πλειοψηφία».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μίλησε. Δεν έβγαλε κουβέντα. Έφυγε κατακόκκινη από το γραφείο του πρωθυπουργού και η μόνη της αντίδραση ήταν ένα αχνό γελάκι προς τους δημοσιογράφους.

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση