Πρόταση για διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας με το βλέμμα σε ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 12:00 Πρόταση για διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας με το βλέμμα σε ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

Ο στόχος του πρωθυπουργού είναι πέραν της αναθεώρησης, να προκαλέσει νέα προβλήματα στην αντιπολίτευση,

Η συνταγματική αναθεώρηση και η επιλογή να προωθηθεί ο χωρισμός κράτους - εκκλησίας περιλαμβάνονται στα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης με ορίζοντα υλοποίησης έως το φθινόπωρο. 

Μετά το Μακεδονικό, ο στόχος του πρωθυπουργού είναι πέραν της αναθεώρησης, να προκαλέσει νέα προβλήματα στην αντιπολίτευση, τόσο στη ΝΔ όσο και στο Κίνημα Αλλαγής (ΔΗΣΥ - Ποτάμι). 

Σχετικές πληροφορίες δημοσίευσε και η «Καθημερινή», αλλά για το ζήτημα πήρε θέση δημοσίως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

«Πρέπει να τεθεί κατά τη γνώμη μου το θέμα. Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα. Οι σχέσεις κράτους - Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφορικά με τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπέρ του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησιάς τάχθηκε σήμερα με δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ, λέγοντας ότι θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται ζωηρή συζήτηση όπως είπε, για να περάσουν οι απόψεις του.

«Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησιάς γιατί θα συσπειρώσει μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης. 

«Οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησιάς είναι σημαντικότερες από το όνομα των Σκοπίων» πρόσθεσε σημειώνοντας πάντως ότι μπορεί να βρεθεί μια μέση οδός με τη συμφωνία της Εκκλησίας. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση