«Χειροπέδες» στον εγκέφαλο του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 15:13 «Χειροπέδες» στον εγκέφαλο του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι

- Συνελήφθη την Τετάρτη (04.07.2018) σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα ο καταζητούμενος ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι - Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν σε διαμέρισμα φίλης του ενώ αναζητούνταν εδώ και περίπου δυο χρόνια καθώς ήταν ο ιδιοκτήτης του σουσάδικου της κόκας - Η δράση του κυκλώματος που είχε γεμίσει το Κολωνάκι και όλη την κοσμική Αθήνα με κοκαΐνη είχε αποκαλυφθεί το 2016 μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση - Πώς δρούσε το μεγάλο κύκλωμα και οι... κρατήσεις στις τουαλέτες

Συνελήφθη την Τετάρτη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας ο καταζητούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι. Ο γνωστός ιδιοκτήτης του γνωστού bar Restaurant, το οποίο είναι στέκι επωνύμων και κοσμικών Αθηναίων, και είχε μετατραπεί σε super market ναρκωτικών συνελήφθη σε διαμέρισμα φίλης του στην Καλλιθέα.

Ο επιχειρηματίας φέρεται από την Ασφάλεια να συμμετείχε στο κύκλωμα, όσον αφορά στην διακίνηση κοκαΐνης και χασίς, αλλά και στο ξέπλυμα του “μαύρου” χρήματος που προερχόταν από την εμπορία των ουσιών.

Πριν από περίπου δυο χρόνια είχε πραγματοποιηθεί έφοδος των αστυνομικών στο γνωστό bar restaurant, όπου και αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος όμως είχε προλάβει να εξαφανιστεί και καταζητούνταν από τις αρχές.

Οι συνομιλίες που «έκαψαν» τον επιχειρηματία

Ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση βόμβα, για την επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος, προκλήθηκε αναταραχή στους θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία, με μέλη του κυκλώματος στις οποίες γίνεται λόγος με συνθηματικές εκφράσεις όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τόσο για προμήθεια ναρκωτικών και διακίνηση όσο και για τους τρόπους ξεπλύματος του «μαύρου» χρήματος.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, από τις πολύμηνες έρευνες που έχουν διεξάγει για την εξάρθρωση του πολυδαίδαλου κυκλώματος έχουν διαπιστώσει και το τρόπο με τον οποίο οι κατηγορούμενοι ξέπλεναν το «μαύρο» χρήμα από το εμπόριο ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ξέπλεναν το «μαύρο» χρήμα, είτε αγοράζοντας νυχτερινά κέντρα στο Κολωνάκι και την Γλυφάδα, είτε τα υπενοικίαζαν για ένα χρονικό διάστημα. Παράλληλα προέβαιναν και στην αγορά σκαφών αναψυχής τα οποία στην συνέχεια μεταπωλούσαν.

Ονόματα «φωτιά» και ναρκωτικά στα σαλόνια του του Κολωνακίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύκλωμα το οποίο ήταν χωρισμένο σε δυο ομάδες, είχε διεισδύσει στα σαλόνια του Κολωνακίου και διακινούσε κοκαΐνη και χασίς, στα κοσμικά κέντρα της περιοχής. Μάλιστα από τις δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες μελών του κυκλώματος αλλά και πελατών που έχει καταγράψει ο υπέρ-κοριός της Ασφάλειας, παρελαύνουν ονόματα «φωτιά» της κοσμικής Αθήνας, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικά από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα εξετάστηκε η εμπλοκή τραγουδίστριας στο κύκλωμα για την οποία όμως δεν προέκυψαν στοιχεία.

Έκαναν κράτηση για τις… τουαλέτες!

Η… παρέα άρχισε να δρα από το 2013 όταν ο 53χρονος επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου. Από τότε άρχισαν και οι περίεργες κρατήσεις στο μαγαζί. Πασίγνωστα άτομα από την εγχώρια σόου μπιζ άρχισαν να συρρέουν … αλλά όχι για το φαγητό. Οι περισσότεροι έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρουν για το υπόγειο, κοντά στις τουαλέτες.

Οι κρατήσεις ήταν άλλοτε για “ένα άτομο” ή “για τραπέζι”, πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν παραγγελία για “μπουκάλι”. Ανάλογα με την κράτηση ο ιδιοκτήτης καταλάβαινε και την ποσότητα κοκαϊνης που ήθελε ο κάθε πελάτης.

Οι πελάτες έφταναν στο εστιατόριο – μπαρ και το αλισβερίσι γινόταν στις τουαλέτες. Ο 53χρονος επιχειρηματίας ωστόσο δεν έκανε τη διακίνηση μόνο στο κατάστημα. Έκανε και… βόλτες. Με το αυτοκίνητο κινούνταν στα πέριξ του Κολωνακίου και παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση