Κουβέλης: Ίσως παραμείνουν 18 μήνες κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 14:07 Κουβέλης: Ίσως παραμείνουν 18 μήνες κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί

Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνουν φυλακισμένοι 18 μήνες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία.

Επίσης κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανταλλαγής είτε με τους 8 Τούρκους είτε με τους εννέα που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, με τις τουρκικές αρχές να αρνούνται και πάλι το νέο αίτημα αποφυλάκισής τους και να τους απειλούν ακόμη και με φυλάκιση δυο ετών. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης να παραμείνουν προφυλακισμένοι 18 μήνες!

Ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «επιλογή Ερντογάν» τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και εκτίμησε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρέσκεται να θέτει συνεχώς το θέμα του αποτυχημένου πραξικοπήματος και δεν αξιολογεί τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Χαρακτήρισε προσχηματικές τις αιτιάσεις των τουρκικών αρχών που αρνήθηκαν το νέο αίτημα φυλάκισης που κατέθεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα κινητά τους. «Τα τηλέφωνά των δυο στρατιωτικών έχουν το πιο απλό λογισμικό, δεν βρήκαν τίποτα», τόνισε.

Φωτό: αρχείου

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση