Σταμάτης Σπανουδάκης: Ήξεραν που να ψάξουν! Πήραν μέχρι και δυο χρυσούς δίσκους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 21:14 Σταμάτης Σπανουδάκης: Ήξεραν που να ψάξουν! Πήραν μέχρι και δυο χρυσούς δίσκους

Ήταν ξημερώματα της 8ης Ιουλίου όταν οι διαρρήκτες μπήκαν από τη μπαλκονόπορτα στο σπίτι όπου μένουν, στο Κορωπί, ο Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγός του Ντόρη. Μέρες μετά, το ζευγάρι δεν έχει ξεπεράσει το σοκ απ’ όσα έζησε. Κυρίως από τη στιγμή που συνειδητοποίησαν πόσο κοντά τους πέρασαν οι κλέφτες, την ώρα που εκείνοι κοιμούνταν.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγος του αποκαλύπτουν στην εφημερίδα Real News άγνωστες μέχρι σήμερα λεπτομέρειες από τη διάρρηξη στο σπίτι τους. Επαναλαμβάνουν πως το χρηματικό ποσό που πήραν οι δράστες δεν ήταν 200.000 ευρώ αλλά μικρότερο. «Δεν καταλαβαίνουν ότι μας στοχοποιούν; Δεν είχαμε στο σπίτι μας τόσα χρήματα», λέει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Το ζεύγος Σπανουδάκη είχε πέσει θύμα κλοπής και πριν μερικά χρόνια. Τότε, όμως, έλειπαν. Αυτή τη φορά ήταν εκεί. Για καλή τους τύχη, κοιμούνταν και δεν κατάλαβαν τίποτα. Ήταν ένα νέο κρούσμα στην περιοχή τους. Πριν από λίγο καιρό, είχαν ληστέψει το διαμέρισμα κάτω από το δικό τους, το οποίο ανήκει σε πολύ γνωστή επιχειρηματία. Οι δράστες, την είχαν χτυπήσει και την είχαν αφήσει αβοήθητη και αιμόφυρτη.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης και η σύζυγός του Ντόρη σε παλιότερη φωτογραφία τους – Πηγή Facebook / Σταμάτης Σπανουδάκης (OFFICIAL)
Έτσι έζησαν τον τρόμο η Ντόρη και ο Σταμάτης Σπανουδάκης

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη της κας Σπανουδάκη πως οι κλέφτες πέρασαν μια ανάσα από το κρεββάτι της, ενώ εκείνη κοιμόταν. «Πέρασαν σε απόσταση μισού μέτρου από το κρεββάτι μου την ώρα που κοιμόμουν και πήγαν κατευθείαν στα δυο σημεία του σπιτιού που είχαμε τα χρήματα και τα κοσμήματα. Ήξεραν ακριβώς πως έπρεπε να κινηθούν και που ήταν φυλαγμένα» λέει.

Η σύζυγος του Σταμάτη Σπανουδάκη μίλησε και για τη στιγμή της διάρρηξης. «Ο Σταμάτης κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο γιατί τον ενοχλούν οι γάτες που έχουμε. Ούτε εγώ ούτε εκείνος καταλάβαμε κάτι. Την ώρα που μπήκαν μέσα, κοιμόμασταν και οι δυο. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν τους παίρναμε χαμπάρι».

Υποψίες προκαλεί το γεγονός πως σύμφωνα με τον Σταμάτη Σπανουδάκη και τη σύζυγό του, οι δράστες ήξεραν που έπρεπε να ψάξουν και δεν αναστάτωσαν το σπίτι. Έψαξαν μόνο σε δυο συγκεκριμένα σημεία και έφυγαν.

Χαρακτηριστικά τα λόγια της Ντόρης Σπανουδάκη: «Ήξεραν τα δυο σημεία που κρατούσαμε λίγα χρήματα και το κοσμήματα. Το ένα σημείο ήταν δίπλα στο κρεββάτι και το άλλο στην ντουλάπα, στην οποία υπάρχει το χρηματοκιβώτιο».

Τι πήραν

Το ποσό που πήραν οι διαρρήκτες ήταν 14.000 ευρώ και κοσμήματα που αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια και τα είχε η κα Σπανουδάκη από τη μητέρα και την πεθερά της. «Η αξία των κοσμημάτων δεν ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ. Η συναισθηματική τους αξία όμως ήταν ανυπολόγιστη».

Μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχει και κάτι που το ζευγάρι βρήκε «αστείο». Οι διαρρήκτες, περιγράφει η Ντόρη Σπανουδάκη, πριν φύγουν άρπαξαν από τον τοίχο του σαλονιού δυο χρυσούς δίσκους του Σταμάτη Σπανουδάκη. Βιάζονταν, λέει γι’ αυτό πήραν μόνο δυο. Φεύγοντας τους έσπασαν και τους πέταξαν στον κήπο. Το γιατί είναι εκείνο που θεώρησαν αστείο: πίστευαν ότι οι δίσκοι ήταν στην πραγματικότητα από χρυσάφι.

Πηγή: Real News/ newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση