Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Οργή στη δίκη για τη δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 14:21 Έγκλημα στην Πετρούπολη: Οργή στη δίκη για τη δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης

Ξεχείλισε η οργή σήμερα (23.07.2018) στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει η δίκη για τη δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης από τον πατέρα της πριν από περίπου ένα χρόνο στο σπίτι τους στην Πετρούπολη.

Οι συγγενείς της 18χρόνης υποδέχθηκαν με κατάρες τον κατηγορούμενο. «Δολοφόνε,  απάνθρωπε…» φώναξαν την ώρα που ισχυρή αστυνομική δύναμη τον οδηγούσε από τη πίσω πόρτα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Τραγική φιγούρα η μαυροφορεμένη μάνα της 18χρονης, η οποία ουρλιάζοντας και κλαίγοντας έλεγε: «Έπρεπε να έχεις αυτοκτονήσει καθίκι, πήρες το παιδί μου και το έβαλες στο χώμα. Σύντομα  να είσαι και εσύ στο χώμα».

Η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της πει γιατί έκοψε το νήμα της ζωής της κόρης τους. «Γιατί, το λόγο να μου πεις! Είδες πόσο δειλός είσαι, ούτε το λόγο δεν ξέρεις καθίκι. Είσαι τέρας όχι πατέρας. Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί μου την πήρες, γιατί την έβαλες στον τάφο. Τόσο πολύ τη μισούσες; Να πεις την αλήθεια.»

Στο πλευρό της και η πρώην σύζυγος του 55χρονου και μητέρα του μεγαλύτερου γιου του.

«Αλήτη θα σε κυνηγάω μέχρι να πεθάνεις. Τρία παιδιά έχεις καταστρέψει. Το παιδί σου ντρέπεται ήθελε να έρθει να σε σκοτώσει… Ήθελε να αλλάξει το όνομα του αλλά δεν το άφησα» ξέσπασε όταν τον αντίκρισε.

Ο 55χρόνος δεν σήκωσε καν το κεφάλι του για να αντικρούσει τη μητέρα της Ειρήνης με την οποία ήρθε αντιμέτωπος όταν εκείνη του επιτέθηκε αμέσως μετά την αναβολή της δίκης, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, για τις 8 Οκτωβρίου 2018.

Έγκλημα στην Πετρούπολης: Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ο 55χρονος δικάζεται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του εμπρησμού, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία, η 18χρονη μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.

Ήταν Σεπτέμβρης του 2017. Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα που είχε στείλει η 18χρονη κοπέλα στην μητέρα της. Σε αυτό, της έλεγε να μην γυρίσει, καθώς ο 55χρονος δεν είχε αλλάξει τη συμπεριφορά του. Στο ίδιο μήνυμα η 18χρονη άφηνε να εννοηθεί ότι θα τον εγκαταλείψει κι εκείνη…

Τότε ο άνδρας βγήκε εκτός εαυτού! Η κοπέλα αντιστάθηκε, ενώ ο άνδρας είχε κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού. Προσπάθησε να φύγει, όμως ο πατέρας της, την πρόλαβε στο διάδρομο. Εκεί, της επιτέθηκε με το μαχαίρι. Στη συνέχεια ο άνδρας πήγε στο σαλόνι και έριξε καυτό λάδι σε τρία σημεία του διαμερίσματος, ώστε να βάλει φωτιά.

Το 18χρονο κορίτσι είχε μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου επί πέντε μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Επιζούσε χάρη στην μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί περίμεναν το «θαύμα του εικοσιτετραώρου». Τελικά, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 03.09.2017, οι γιατροί  στην Εντατική του Θριάσιου πιστοποίησαν τον θάνατό της.

Πηγή: newsit.gr