Γεννηματά: Εγκληματικές οι ευθύνες τους, πρέπει να φύγουν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 12:46 Γεννηματά: Εγκληματικές οι ευθύνες τους, πρέπει να φύγουν

«Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν το συντομότερο», επεσήμανε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Για «εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης» αναφορικά με την εθνική τραγωδία στο Μάτι έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7» του ΑΝΤ1, πνέοντας τα μένεα κατά του Νίκου Τόσκα και των άλλων κυβερνητικών στελεχών για όσα είπαν το βράδυ της Πέμπτης, σε συνέντευξη τύπου στην οποία η Κυβέρνηση υποστήριξε ότι δεν έγιναν λάθη χειρισμών στην αντιμετώπιση του φαινομένου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπων.                    

«Για ποιες παραιτήσεις μιλάμε, δεν έχουν ούτε τσίπα ούτε ντροπή» είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στρέφοντας τα βέλη της κατά του Χρήστου Σπίρτζη και του Πάνου Καμμένου, λέγοντας «είναι απανθρωπιά να πηγαίνεις στον μαρτυρικό αυτό τόπο που κάποτε ήταν παράδεισος καις την γη που καπνίζει ακόμη, να ρίχνεις τις ευθύνες στους ανθρώπους που ζουν εκεί. Κανένα πολεοδομικό ζήτημα που υπάρχει από την εποχή του ’60 δεν είναι άλλοθι για την ολιγωρία τους».

Βάλλοντας κατά του Πρωθυπουργού και κάνοντας λόγο για άθλιο κυβερνητικό χειρισμό, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε «Είπαν ότι η φωτιά κράτησε μιάμιση ώρα. Η φωτιά ξεκίνησε 16:55, εγώ μίλησα 17:30 με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για ενημέρωση. Αυτό σημαίνει ότι στις 18:00, στις 19:00, στις 21:00 θέλετε, η φωτιά είχε τελειώσει. Άρα ήξεραν το κακό που είχε συμβεί. Όταν αργά το βράδυ έκαναν αυτό το σόου, το ριάλιτι, γιατί ο Πρωθυπουργός δεν αναρωτήθηκε αν κινδυνεύουν άνθρωποι, γιατί κανείς δεν του είπε τι είχε συμβεί και συζητούσαν πότε θα πετάξουν την άλλη ημέρα τα αεροπλάνα και πως εξελίσσονταν τα πύρινα μέτωπα.

«Στήθηκε μια επιχείρηση εξαπάτησης και συγκάλυψης με συνεργό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Επομένως, ποια παραίτηση να ζητήσουμε; Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν το συντομότερο», επεσήμανε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, αλλά και ποινικές ευθύνες τις οποίες θα πρέπει να αναζητήσει η Δικαιοσύνη.

Όπως είπε, εμφανώς συγκινημένη η Φώφη Γεννηματά, στόχος είναι τώρα η ανακούφιση των πληγέντων, τονίζοντας ωστόσο τον αμέτρητο ανθρώπινο πόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου αυτή η μάνα, η κόρη της οποίας πήδηξε από τον βράχο για να σωθεί και είναι νεκρή και έχασε και το άλλο της παιδί.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση