Ακούει κανείς;; Πόσα ακόμα θα χάσουμε;;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 08:10 Ακούει κανείς;; Πόσα ακόμα θα χάσουμε;; (φώτο αρχείου)

Ο τόπος μας έχει γίνει πόλος επισκέψεων σημαντικών προσώπων τα τελευταία χρόνια κι αυτό δίνει σε όλους μας μια ανάταση γιατί έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τον πολιτικό, τον επιστήμονα, τον ειδικό, το φιλόσοφο. Κι εκεί που κάτι στήνουμε από τη μία, γιατί αυτή η αλλαγή είναι αποτέλεσμα προσπάθειας των πολλών, από την άλλη ο τόπος μας αργοπεθαίνει και χάνουμε δομές μέσα από τα χέρια μας και τραβάμε πάλι το δρόμο τον κατηφορικό και της υποβάθμισης.

Αναφέρομαι στο πρόσφατο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, που βάζει την μικρότερη πινέζα  στο χάρτη της  Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή μας.

Πολιτικοί, άρχοντες και φορείς (ανεξαρτήτων παρατάξεων, χρωμάτων, πεποιθήσεων) κοιτάξτε δίπλα σας, οι άλλες πόλεις αντιδρούν δια στόματος των εκλεγμένων (αυτοδιοικητικών, πολιτικών, παραγόντων) γιατί αντιλαμβάνονται ότι κάτι χάνουν και αυτό που πάει να δημιουργηθεί θα τους ζημιώσει, αντιδρούν γιατί ίσως είναι ευκαιρία να κερδίσουν το περισσότερο, αντιδρούν γιατί έχουν όραμα για τον τόπο τους και δεν μπορούν να βολευτούν στο πρόχειρο και στο επιπόλαιο σχέδιο του Υπουργείου.

Εδώ ακούει κανείς;;;; Μας πήρανε την Ακαδημία σε μια νύχτα, μας κλείσανε το Πανεπιστήμια Στερεάς σε μια νύχτα, μας κλείσανε το ΤΕΙ Λαμίας σε μια νύχτα, μας κλείνουνε το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας επίσης σε μια νύχτα, τι θα πρέπει να γίνει;

Η πόλη δε χρειάζεται Τμήματα για να βολέψει δέκα καθηγητές και δέκα υπαλλήλους (που κι αυτό καλό είναι στις δύσκολες εποχές που ζούμε), η πόλη χρειάζεται Τμήματα και Σχολές που θα δώσουν κίνητρο το φοιτητή να μείνει εδώ, που θα είναι ανταγωνιστικές, που θα δημιουργήσουν προοπτικές για ανάπτυξη, που θα μπορούν να σταθούν στις αγορές, που θα φέρουν ευκαιρίες, που θα παρακινήσουν το νέο της περιοχής μας να αλλάξει νοοτροπία, που θα δώσουν ελπίδα στο κάθε δημότη.

Η υποβάθμιση, μας οδηγεί όλους προς τα κάτω. Μην κρύβεστε πίσω από το επιχείρημα ότι σε δεύτερο χρόνο θα διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, διεκδικήστε τώρα και διεκδικήστε ανεξαρτήτως χρώματος γιατί όλοι μένουμε εδώ, γιατί εσείς κι εμείς κάνουμε αυτόν τον τόπο.

Ένας συμπολίτης σας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση