Ως πότε;!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 08:45 Ως πότε;!

Εν έτη 2018 υπάρχουν στη χώρα μας πολλές κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας.

Όμως κάποια πράγματα δεν έχουν προηγούμενο. Στο σχολείο που φοιτά η κόρη μου , το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Σπερχειάδας, ζούμε το απίστευτο φαινόμενο η ΄Δ  τάξη να μην έχει δάσκαλο από τις αρχές Οκτώβρη έως και σήμερα και εξηγούμαι. Στις αρχές Οκτώβρη  ο δάσκαλος της Δ' τάξης ορίστηκε διευθυντής  στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Σπερχειάδας για να αντικαταστήσει την μέχρι τότε διευθύντρια που έγινε Συντονίστρια Εκπαίδευσης χωρίς όμως πρώτα να έρθει αντικαταστάτης του. Από τότε και μέχρι σήμερα η τάξη μένει χωρίς δάσκαλο και όσο και αν προσπάθησαν οι υπόλοιποι δάσκαλοι και ο αναπληρωτής διευθυντής του σχολείου μας να γεμίσουν το κενό τα παιδιά μας ουσιαστικά έχασαν το πρώτο τρίμηνο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , για να εξοικονομήσει ώρες και να φαίνετε το κενό μικρότερο διέκοψε προσωρινά την λειτουργία του ολοήμερου αλλά και της πρωινής ζώνης. Έτσι ούτε λύση έδωσε στο πρόβλημα του δασκάλου της Δ' τάξης αλλά δημιούργησε και νέο πρόβλημα αφού οι εργαζόμενοι γονείς δεν έχουν τη βοήθεια που προσφέρει τόσο το ολοήμερο όσο και η πρωινή ζώνη.  Η υποβάθμιση του σχολείου μας είναι φανερή και   πρόθεση για ουσιαστική επίλυση του προβλήματος δεν υπάρχει από τους αρμοδίους.

 Ως  γονιός και ως φορολογούμενος πολίτης απαιτώ τον άμεσο διορισμό δασκάλου για την Δ' τάξη και την άμεση επαναλειτουργία της πρωινής ζώνης και του ολοημέρου. Φυσικά και απαιτώ εξηγήσεις   για τον λόγο για τον οποίο το παιδί μου έχασε δύο μήνες από τη σχολική του χρονιά αλλά και ένα πλάνο για το πώς θα καλύψει  την ύλη χωρίς «πασαλείμματα» .

Υ.Γ Ως γονιός νιώθω την ανάγκη  να ευχαριστήσω τους Δασκάλους του σχολείου μας και τον αναπληρωτή διευθυντή μας που πραγματικά προσπαθούν να καλύψουν τα βασικά μαθήματα για τα παιδιά μας. Φαίνετε ότι κάποιοι πραγματικά θεωρούν τη δουλειά τους λειτούργημα πράγμα που δεν μπορώ να πω για τους προϊσταμένους τους.

ΠΑΤΑΚΙΆΣ ΙΩΆΝΝΗΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση