Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτά Γυμνάσια στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 16:40 Ανοιχτά Γυμνάσια στη Λαμία

Αυτή η καταγγελία έχει σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατούσε σε όλα τα γυμνάσια της Λαμίας τις δυο προηγούμενες ημέρες...

Θεωρούμε την απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολειά στην πόλη μας απαράδεκτη, επειδή το πρωί πολλοί μαθητές αναγκάστηκαν να περπατήσουν στους -7°C για να πάνε σχολείο, επειδή δεν είχαν την δυνατότητα μεταφοράς με αυτοκίνητο.

Πρώτον, παρόλο που στο κέντρο δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ίχνος πάγου, κάνοντας την μετακίνηση πιο εύκολη, στα Γαλανέικα υπάρχει αρκετή ποσότητα πάγου κάνοντας δύσκολη την μετακίνηση των μαθητών στο σχολείο. Κάποιοι δρόμοι είναι καθαροί άλλα οι περισσότεροι μαθητές μετακινούνται με τα πόδια, και έτσι δεν μπορούν να διακινδυνέψουν περπατώντας μέσα στην μέση του δρόμου.

Δεύτερον,σε όλα τα γυμνάσια,τα σώματα καλοριφέρ λειτουργούσαν, ομως επικρατούσε κρύο στους διάδρομους και στις αίθουσες, λόγω της κακής θερμομόνωσης των κτηρίων. Αποτέλεσμα αυτού οι μαθητές να κυκλοφορούν με μπουφάν, γάντια, κασκόλ και σκούφο μέσα στο σχολείο.

Ακόμα σε κάποια υπήρχε πάγος ακόμη και στα προαύλια (π.χ. 4ο γυμνάσιο Λαμίας), αναγκάζοντας τους μαθητές που επέλεγαν να περάσουν το διάλειμμα τους στο προαύλιο, να χρησιμοποιήσουν ένα μικρο μέρος του.

Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί κοντά στο 4ο και το 1ο γυμνάσιο Λαμίας, και είναι οι πιθανοί δρόμοι που έπρεπε να ακολουθήσουν τα παιδιά που μένουν στην Άνοιξη και στον Άγιο Λουκά για να πάνε στο σχολείο τους.

Μαθητές 1ου 3ου και 4ου γυμνασίου Λαμιας.