Παιδεία και βανδαλισμοί...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 10:34 Παιδεία και βανδαλισμοί...

Ο νεαρός «συνελήφθη» επ’ αυτοφώρω από το φωτογραφικό φακό αναγνώστη μας, να «καταστρέφει» πινακίδα κυκλοφορίας στην οδό Καποδιστρίου στο κέντρο της Λαμίας.

Την απαράδεκτη ενέργεια του νεαρού παρακολουθεί η παρέα του και ένας σαστισμένος ηλικιωμένος που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο πιτσιρικάς τεντώνεται στα καλά καθούμενα!

Σίγουρα η πράξη του νεαρού δεν είχε ως στόχο να γκρεμίσει την πινακίδα. Ωστόσο αποτελεί καταστροφή της χρήσης της, αφού το αυτοκόλλητο εμποδίζει να ενημερώσει τους οδηγούς για το τι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στη Λαμία με τους καλυμμένους από τα αυτοκόλλητα καθρέφτες στις ουκ ολίγες δύσκολες διασταυρώσεις της πόλης.

Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι ένα μέτρο για να ξεκινήσει μία αλλαγή της κατάστασης. Τα αυτοκόλλητα έχουν φορέα, αν αρνηθούν να τα απομακρύνουν να ασκείται δίωξη και να εφαρμόζεται το διοικητικό πρόστιμο που βεβαιωμένο στην εφορία θα πονέσει περισσότερο και από τα «ποινικά χάδια» (οι αναγνωρισμένοι σύνδεσμοι έχουν ΑΦΜ).

Από την άλλη είναι καθαρά θέμα παιδείας. Ο "Ελληνάρας" που πετάει τα τσιγάρα και τα πακέτα από το παράθυρο, που παρκάρει στη μέση του δρόμου, στη διάβαση πεζών και ΑΜΕΑ, που κάνει την ανάγκη του όπου βρει, που αφήνει αδέσποτα να γεμίζουν τις πόλεις ή τα σκοτώνει χωρίς οίκτο, είναι ο πατέρας και η μητέρα αυτού του παιδιού και πολλές φορές ο εκπαιδευτικός που δεν του έμαθε να συμβιώνει με άλλους ανθρώπους!

Ας μην περιμένουμε να αλλάξει το κράτος, αν πρώτα δεν αλλάξουμε εμείς…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση