Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βρε ράβε-ξήλωνε»… (της Θέκλας Λιγνού)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 11:20 «Βρε ράβε-ξήλωνε»… (της Θέκλας Λιγνού)

-Μέσα στους τόσους τόνους λέξεών σας, δεν βρήκα μιά που να ταιριάζει στους Ανθρώπους-

Προφανώς, για να προβώ επώνυμα σε δημοσίευση κειμένου σχετικά με τις συμπεριφορές κάποιων γιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Λαμίας, έχω προσωπική εμπειρία –και για να κυριολεκτώ, εμπειρίες. Κάτι που παρέλειψα να αναφέρω είναι πως έχω ωστόσο πολύ καλές εντυπώσεις από το νοσηλευτικό προσωπικό, να κάτι θετικό. Στο δια ταύτα τώρα.

Αρκετοί συμπολίτες μέσα από την τραγική κατάληξη της Ιωάννας και με αφορμή την δημοσίευση, περιγράφουν αντίστοιχες εμπειρίες με κακό ή καλό τέλος στην προαναφερόμενη μονάδα. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει κι όχι να κηρύξει την έναρξη ανταλλαγής πυρών. Και βέβαια δεν συμφωνώ με ακραίους χαρακτηρισμούς, ωστόσο η αγανάκτηση δεν σας λέει τίποτα? Δεν μάθατε ποτέ για το συνάδελφό σας στο εξεταστήριο των επειγόντων που με τα πόδια πάνω στο γραφείο και ανοιχτή ρόμπα είπε: «πφφφ, αυτή η πόλη είναι προβληματική»(….), ήμουν αυτόπτης μάρτυρας! Δείτε τα γεγονότα, έχετε να κάνετε με ανθρώπινες ζωές!

Συμφωνώ πως δουλεύετε σε ακραίες συνθήκες, όπου ο κάθε τρελαμένος, μεθυσμένος, παραβατικός, έχει πρόσβαση…ωστόσο παντού τα Νοσοκομεία είναι χωνευτήρια ασθενών όλων των φυλών και νοοτροπιών, αυτή είναι η δουλειά σας. Και η δουλειά σας είναι λειτούργημα. Τι πάει να πει «θα περιμένετε να έρθει ο ακτινολόγος-εξειδικευμένος για την περίπτωση γιατρός, το πρωί και θα δούμε»….??? Ποιος θα περιμένει? Αυτός που εισήχθηκε μεταμεσονύχτια ως επείγον περιστατικό? Και οι συγγενείς του, με τι κουράγιο σε μια τέτοια ανακοίνωση θα διατηρήσουν ψυχραιμία? Οπότε για να γίνομαι ξεκάθαρη, υπάρχει πρόβλημα στο Νοσοκομείο μας και στο τμήμα επειγόντων-εκτάκτων κατά τις μεταμεσονύχτιες και πρώτες πρωϊνές ώρες. Το ξέρετε!!!

Σε καμία περίπτωση δεν εύχομαι να κλείσει το Ίδρυμα. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω πως αρκετοί γιατροί του δεν είναι αξιόλογοι. Ξανατονίζω πως το νοσηλευτικό προσωπικό του και τα περισσότερα εργαστήρια κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανεξάρτητα με την ώρα που δείχνουν τα ρολόγια. ΟΜΩΣ. Μην παραφράζετε τις φωνές μας, γκρινιάζοντας για αποπομπή σας και στοχευμένο σχέδιο να υποβαθμίσουμε το Νοσοκομείο Λαμίας. Και μην με εκφοβίζετε κάποιοι, πάντα ανώνυμα. Και παρακαλώ πολύ τους συμπολίτες μου, επίσης να μην είναι ανώνυμοι σε ό τι αφορά την Πόλη και την ποιότητα ζωής μας σ’ αυτή.

Και καταλήγω με αφιέρωση σε όσους εργάζονται στο εν λόγω Ίδρυμα και σχολιάσανε παραφράζοντας την αγανάκτησή μου-μας:

«Μέσα στους τόσους τόνους λέξεών σας, δεν βρήκα μιά που να ταιριάζει στους Ανθρώπους»

Θέκλα Λιγνού