Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπερχειάδα: Η απάντηση του συνταξιούχου αστυνομικού για το "οπλοστάσιο"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 12:10 Σπερχειάδα: Η απάντηση του συνταξιούχου αστυνομικού για το "οπλοστάσιο"

«Συμπληρωματικά σε παλαιότερα δημοσιεύματά σας (13/5/18 και 20/6/18) και με δική σας υπόδειξη σε διαμαρτυρία για τα δημοσιεύματα σχετικά με την παραβατικότητά μου, για άσκοπους πυροβολισμούς.

Τώρα που η διαμαρτυρία μου δικαιώθηκε πλήρως μετά από έλεγχο των όπλων της συλλογής μου από τα εργαστήρια πυροβόλων όπλων και ιχνών της ΕΛΑΣ και με την αποστολή της έκθεσης εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης  αρ 3009/14/22 από 14-11-18 μαζί με την επιστροφή στο ΑΤ Σπερχειάδας και των παραληφθέντων προς εξέταση οχτώ όπλων τέως και νυν πυροβόλων, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι στη δεκασέλιδη έκθεση περιγράφεται η εξέτασή τους στο σύνολό τους και για το κάθε ένα χωριστά και λέει ότι τα έξι εκ τούτων δεν είναι λειτουργικά λόγω παλαιότητας (το παλαιότερο του 1820) και λόγω ελλείψεως πλέον υλικών χρήσεως. Καθότι ασυντήρητα και κειμηλιακά είδη, συλλεκτικά.

Τα δύο εκ τούτων είναι λειτουργικά και σε άριστη κατάσταση (ένα κυνηγετικό δίκανο SP και ένα πιστόλι DW), φυσικά με άδεια κατοχής και οπλοφορίας όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Η εξέταση έγινε και μικροσκοπικά , για πρόσφατη χρήση, όπως ήταν το αίτημα του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμία, και χημικά επίσης για τον ίδιο λόγο.

Παράλληλα εξετάστηκαν όλα συγκριτικά με το αρχειακό υλικό της υπηρεσίας και ευρέθησαν απολύτως καθαρά και από κάθε έκνομη ενέργεια.

Αυτά προς αποκατάσταση της τρωθείσης υπευθυνότητάς μου, αλλά και της αλήθειας. Διότι τα αβάσιμα και εκ δόλου και εκ ταπεινών ελατηρίων κακοήθη ψεύδη εις βάρος μου δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.»

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας,
Τριανταφύλλου Αθανάσιος - Τέως Ταξίαρχος ΕΛΑΣ