Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Οι φοιτητές για την κατάρρευση της σκεπής στο Πανεπιστήμιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 08:04 Λαμία: Οι φοιτητές για την κατάρρευση της σκεπής στο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε την ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σχετικά με με την σκεπή που κατέρρευσε στο αίθριο του Πανεπιστημίου:

Την Πέμπτη 11/4/2019 και ώρα 12:30 παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων, Πρύτανη και Κοσμητείας, κατέρρευσε το αίθριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ολόκληρο κομμάτι και προσγειώθηκε στον προαύλιο χώρο, σε σημείο που συχνάζουν φοιτητές. Αυτό το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη, αφού στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αντίστοιχα γεγονότα, όπως:

  1. Πτώση κομματιού της οροφής της λέσχης (εστιατορίου) σε φοιτήτρια του τμήματος
  2. Πτώση σοβάδων (ψευδοροφής) στις τουαλέτες του κτιρίου
  3. Πτώση κομματιού από το αίθριο
  4. Αποκόλληση της αριστερής πόρτας εισόδου του κυρίως κτιρίου
  5. Μικρές και μεγάλες πλημμύρες του κυρίως κτιρίου και του εστιατορίου

Τα παραπάνω καθιστούν αδύνατη τη λειτουργικότητα και τουλάχιστον επικίνδυνη την κατάσταση του κτιρίου. Ως εκ τούτου, και σε συνδυασμό με το προκλητικό πρόβλημα της έλλειψης χώρου (λόγω του οποίου φοιτητές εξετάστηκαν σε παγκάκια στο αίθριο της σχολής), είναι προφανές σε κάθε φοιτητή ότι οι εγκαταστάσεις του κτιρίου είναι ακατάλληλες.

Είναι τεράστια η ευθύνη της Διοίκησης της Σχολής (Πρόεδροι, Κοσμήτορας) της Πρυτανείας, των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών της πόλης, όπως και του Υπ. Παιδείας (Κυβέρνηση). Η συγκάλυψη και η ανοχή των άνωθεν απέναντι σ’ όλα αυτά τα προβλήματα, υποβαθμίζουν τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, το δικαίωμα των φοιτητών να σπουδάζουν με αξιοπρέπεια, καθώς - όπως προαναφέρθηκε - με τη στάση τους έφτασαν να θέτουν σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και προσωπικού.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος απαιτεί:

  1. Άμεση αποκατάσταση τόσο του αίθριου, όσο και των φθορών όλων των υποδομών της Σχολή Θετικών Επιστημών
  2. Άμεσο έλεγχο του κτιρίου και των υποδομών (ασφάλεια, ηλεκτρολογικά, αντισεισμικότητα κλπ.)
  3. Χορήγηση Κονδυλίου που να ανταποκρίνεται στην κάλυψη των αναγκών των φοιτητών (συντήρηση κτιρίου, υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα, σίτιση, στέγαση, μεταφορές)

Θεωρούμε τα αιτήματά μας αυτονόητα και καθόλου παράλογα, καθώς και απολύτως εφικτά. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και απαιτούμε την άμεση ανάληψη ευθυνών των προαναφερθέντων Φορέων και υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λαμία)