Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμφίκλεια: Οι απαντήσεις για την καταγγελία περί ανοιχτής αποχέτευσης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 15:05 Αμφίκλεια: Οι απαντήσεις για την καταγγελία περί ανοιχτής αποχέτευσης

Διαβάστε την απάντηση του Αντιδημάρχου Κων/νου Γκιώνη στη χθεσινή καταγγελία σχετικά με την ανοιχτή αποχέτευση δίπλα σε παιδική χαρά:

«Σχετικά με "καταγγελία" κατοίκου "περί ανοιχτής αποχέτευσης" στην Αμφίκλεια, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για την κατασκευή μεγάλου συγχρηματοδοτούμενου έργου "Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αμφίκλειας" προϋπολογισμού 4.161.090 ευρώ.

Το έργο αυτό κατασκευάζεται στην Αμφίκλεια εδώ και τρία χρόνια και καθημερινά δημιουργούνται αναμενόμενες οχλήσεις από ένα τέτοιου μεγέθους και είδους έργο, που επιλύονται άμεσα χάρις την συνεργασία των εμπλεκόμενων.

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο φρεάτιο όπως το αναφερόμενο, δεν μπορεί να κατασκευασθεί αυθημερόν, αλλά απαιτεί λίγες ημέρες ανεξαρτήτως αν αυτές είναι ημέρες προεκλογικής περιόδου. Κατά τα λοιπά όπως απεικονίζεται και στις σχετικές φωτογραφίες, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι εργασίες σκυροδέτησης τέλειωσαν ήδη.

Κάθε άλλη αναφορά ή σκέψη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με την άγνοια των πραγμάτων. Είναι εποικοδομητικό για τη σωστή λειτουργία του Δήμου μας οι "καταγγελίες" αντί να γίνονται δημόσια και ανώνυμα, να γίνονται επώνυμα με διάλογο και πάντα στους υπεύθυνους ώστε να επιλύονται άμεσα.»

Ο Αντιδήμαρχος Αμφίκλειας
Κων/νος Γκιώνης

Διαβάστε την απάντηση στη χθεσινή καταγγελία, σχετικά με την ανοιχτή αποχέτευση δίπλα σε παιδική χαρά, της εταιρείας "Προμηθέας ΑΤΕΒΕ":

Ανάδοχος του Έργου: "Δίκτυο αποχέτευσης ακάθαρτων Αμφίκλειας’’
Αμφίκλεια, 17-05-2019

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε καταγγελία(!!!) αναγνώστη.

Σχετικά με την καταγγελία αναγνώστη σας για την αποχέτευση Αμφίκλειας, σημειώνουμε τα εξής:

  • Καλό θα είναι να μην εμπλέκονται οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις στην λειτουργία των φορέων και στην εκτέλεση των έργων. Εάν ίσχυε αυτό σαν αρχή, ο αναγνώστης σας δεν θα προσπαθούσε να εμπλέξει στο θέμα που θέλει να θίξει την σημερινή αντιδήμαρχο, η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτό.
  • Η ουσία είναι ότι δεν πρόκειται να παραμείνει ανοιχτή η κεντρική αποχέτευση της Αμφίκλειας , όπως ισχυρίζεται ο αναγνώστης σας, αλλά μόνο ένα φρεάτιο για 2 ημέρες και ο λόγος είναι κατασκευαστικός επειδή πρέπει να πάρουν τις πρώτες αντοχές τα τοιχία για να κατασκευασθεί στη συνέχεια η πλάκα.
  • Για αυτές τις 2 ημέρες έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και για τους κατοίκους και για τα παιδιά. Η ενόχληση είναι ελάχιστη αλλά ισχύει και εδώ ο γενικός κανόνας που λέει ότι «η ενόχληση είναι προσωρινή ενώ το έργο είναι μόνιμο».

Με τιμή
Για την ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ

Θωμάς Γεωργάκης
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος