Χώρος αναψυχής ο Άγιος Λουκάς;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 08:51 Χώρος αναψυχής ο Άγιος Λουκάς;

Μια τοποθεσία που μπορεί κάποιος να μεταβεί για να χαλαρώσει, δροσιστεί, φιλοξενήσει επισκέπτες, παίξει χωρίς φόβο το παιδί του, είναι ο γνωστός σε όλους χώρος του Αγίου Λουκά.

Μετά από επίσκεψη αναψυχής – καφέ, πρόσεξα ότι όλος ο χώρος δείχνει εγκατάλειψη.

Στο «τουριστικό» περίπτερο, τα ωραία σιντριβάνια, τα τελευταία χρόνια παραμένουν  ανενεργά, τμήματα του δαπέδου με πλάκες (Καρύστου), έχουν ξεκολλήσει, στα τσιμεντένια πεζούλια στα δένδρα & παρτέρια, καθώς & οι κορμοί δένδρων (ασβέστης), έχει ξεφτίσει ο χρωματισμός τους & δείχνουν άσχημα, κομμένες λάμπες γύρω από το σιντριβάνι.

Η εικόνα εκτός του τουριστικού περιπτέρου, προς Ι.Ν & παιδική χαρά (δένδρα & παρτέρια).  Δεν υπάρχουν ανθοφόρα φυτά, εκτός των θάμνων, πουθενά.

Οι μεγάλοι αύλακες απορροής των υδάτων, που ξεκινούν από τις βρύσες, ήταν ακάθαρτοι.

Στην παιδική χαρά (πολύ καλή), όπως μου είπαν γονείς, υπάρχουν μόνο 2 θέσεις κούνιας για μικρά παιδιά. Στα τοιχία που υπάρχουν στις παιδικές χαρές & στις βάσεις των κιγκλιδωμάτων, έχει  ξεφτίσει το χρώμα.

Γύρω από τον παλαιό Ι.Ν., μέχρι το τουριστικό περίπτερο έχουν τοποθετηθεί, πάνω από 30 παγκάκια (κάθε 2 μέτρα), μήπως είναι υπερβολική η ποσότητα για τον χώρο (!), να πήγαιναν κάπου αλλού (Γαλανέϊκα, Παγκράτι, Άμπλιανη, Πλ. Λαού, κ.λ.π.)

Ο ιστορικός, παλαιός Ι.Ν. έχει υποστεί φθορές, από τις καιρικές συνθήκες, μήπως πρέπει να γίνει κάποια παρέμβαση;

Ο χώρος του «Αγίου Λουκά», πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, καθότι είναι  ο μοναδικός οργανωμένος για την Τουριστική προβολή της πόλης, αλλά & ως πνεύμονας πρασίνου & πολλών δραστηριοτήτων για μικρούς & μεγάλους, για όλους.

Αναγνώστης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση