Απαγορευτικό εισόδου στο Ασπρονέρι...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 12:00 Απαγορευτικό εισόδου στο Ασπρονέρι...

Απάντηση στην ανάρτηση της Νικολέτας. Νικολέτα τι? Επίθετο?

Κυρία Νικολέτα,

Είμαι ο ντόπιος ενεργός πολίτης που με περίσσιο θράσος είπα στα αρμόδια όργανα του Λιμενικού και της Αστυνομίας ότι τα μέτρα που πήραν είναι ημίμετρα και αντί να λύνουν δημιουργούν περισσότερα προβλήματα.

Κατ’ αρχάς να σε ενημερώσω ότι είμαι από τους λίγους ενεργούς πολίτες που εδώ και πολύ καιρό έχω εκφράσει δημόσια την άποψή μου ότι η Δημοτική Αρχή έπρεπε να έχει ορίσει Είσοδο/Έξοδο [κατόπιν μελέτης] και να έχει φροντίσει για ναυαγοσώστη, κλπ … διότι η παραλία του Ασπρονερίου [ΠΑ] φέρνει προστιθέμενη αξία στα Καμένα Βούρλα [ΚΒ] και στο Άγιο Κωνσταντίνο [ΑΚ].

Στο δια ταύτα τώρα [προσωπικές μου απόψεις] :

1. Το απαγορευτικό της εισόδου στη ΠΑ από το δρόμο που βρίσκεται το beach  bar BIKINI έχει τις εξής συνέπειες :

a. ο οδηγός που κινείται από ΑΚ προς ΚΒ δεν μπορεί να βγει στην έξοδο προς ΠΑ [σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι στο ρεύμα του και μπορεί να εξέλθει μπαίνοντας στη ΠΑ ενώ το τοποθετημένο σήμα του το απαγορεύει]
b. ο οδηγός που βγαίνει από τη ΠΑ και θέλει να μπει στο ρεύμα από ΚΒ προς ΑΚ πρέπει να διασχίσει διπλή γραμμή [παράβαση διπλής γραμμής] και λόγω έλλειψης ορατότητας υπάρχει και κίνδυνος τρακαρίσματος.
c. ο οδηγός που κινείται από ΚΒ προς ΠΑ μπαίνει στο πρατήριο [παράβαση διπλής γραμμής] και κίνδυνος τρακαρίσματος [ υπάρχει κλειστή στροφή-έλλειψη ορατότητας] 

2. Ο οδηγός μπαίνοντας παράνομα από το πρατήριο φτάνει στο φάρο και επειδή δεν γνωρίζει αν υπάρχει θέση στάθμευσης μεταξύ των 2 beach bars [καλλίτερη παραλία] έχει 3 επιλογές :

a. ή να παραμένει για κολύμπι κοντά στην απαγορευτική περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται [θυμίζω τις 2 κοπέλες που παρ’ ολίγο να πνιγούν – με δικές μου ενέργειες σώθηκαν]
b. ή να διασχίσει το δρόμο της ακτογραμμής και αν δεν βρει θέση στάθμευσης, να παρκάρει επί του αυτοκινητόδρομου [παράνομα] με τον όποιο κίνδυνο αν έχει και μικρά παιδιά και να κουβαλά ομπρέλες, ξαπλώστρες, κλπ  
c. ή να πάει σε άλλη παραλία [που εσύ προτείνεις] …. πράγμα που δεν κάνει κανένας διότι σ’ αυτή τη παραλία του αρέσει να κολυμπά !

3. Το παρκάρισμα αριστερά/δεξιά του δρόμου της ακτογραμμής έχει ως αποτέλεσμα να μπορούν να παρκάρουν τα μισά ΙΧ και να οξύνεται το πρόβλημα 2c. Το οριοθετημένο κάθετο παρκάρισμα – όχι πάνω στους λουόμενους – νομίζω ότι θα ήταν πιο ενδεδειγμένη λύση.
4. Η πρότασή μου για είσοδο από bikini bar και έξοδο από Πρατήριο νομίζω ότι απαλείφει τις περισσότερες από τις ως άνω συνέπειες.  

Γιάννης Σκούφιας
Αρθρογράφος του http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/
Προσαρμοσμένη αναζήτηση