Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 10:50 Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λαμία

Ανήμερα της 28ης Οκτώβριου και έβρεχε από το πρωί. Κάποια στιγμή ένα τοπικό κανάλι ανακοίνωσε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών η στρατιωτική παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η απόφαση για την διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης θα αποφασιστεί στις 11.30.

Κάποια στιγμή το ίδιο τοπικό κανάλι ανακοίνωσε ότι οι μαθητικές παρελάσεις στην Θήβα και στο Καρπενήσι ακυρώθηκαν λόγο των καιρικών συνθηκών. Στις 11,30 ανακοινώθηκε ότι η μαθητική παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά παρά την ψιλή βροχή που συνέχισε να πέφτει.

Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι η επιτυχία της παρέλασης εξαρτιόταν πλέων από  θέληση και στην αποφασιστικότητα των μαθητών.

Ομολογώ ότι με ξάφνιασαν. Με καμάρι τα είδα να περνούν κάτω από το ψιλόβροχο  με βρεγμένα τα μαλλιά τους και  ρούχα τους λες και πήγαιναν εκδρομή, όλα, δεν έφυγε κανένα. Χαμογελαστά και ευδιάθετα που νόμιζες ότι έπαιζαν το αγαπημένο τους σπορ στην γειτονιά τους.

Δεν θα ασχοληθώ με τα μίνι, τα μαλλιά καρφί, βαμμένες τούφες κλπ που μέχρι πέρυσι με εξόργιζαν διότι σήμερα οι μαθητές ολα τα ευτράπελα τα κάλυψαν με την αποφασιστικότητα τους.   Τα Λαμιωτάκια σήμερα εβδομήντα τέσσερα χρόνια αργότερα έδειξαν ότι κρατούν καλά μέσα τους την φλόγα και την πάστα των προγόνων τους . Σαν σήμερα οι προγονοί τους στην Πίνδο μέσα στα χιόνια και στις λάσπες τσάκιζαν τα φασιστικά όνειρα ενός επίδοξου εισβολέα έτσι και αυτά σήμερα με το σπαθί τους διέψευσαν τους διάφορους επικριτές τους και κέρδισαν την εκτίμηση του κόσμου.

Γ. Καλλιώρας 
Μέλος της  πρωτοβουλίας ενεργών πολτών Λαμίας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση