Μπράβο στο Δήμο για τον ευπρεπισμό του Κοιμητηρίου της Ξηριώτισσας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 17:45 Μπράβο στο Δήμο για τον ευπρεπισμό του Κοιμητηρίου της Ξηριώτισσας

Εδώ και τέσσερα χρόνια που η ζωή, μου στέρησε αγαπημένο πρόσωπο και επισκέπτομαι σε τακτά χρονικά διαστήματα το Δημοτικό Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας, είχα να πω μόνο τη λέξη «ντροπή».

Ένα νεκροταφείο που σύμφωνα με τη θέση του θα έπρεπε να είναι στολίδι, ήταν απλά μια χωματερή οστών. Θεωρώ ότι το 50% της βρωμιάς ήταν προϊόν των «χαροκαμένων» επισκεπτών του. Το άλλο 50% πιστεύω των κάθε λογής «επαγγελματιών» που δουλεύουν εντός, κρίνοντας από το είδος των σκουπιδιών.

Εδώ και μερικές ημέρες όμως – εγώ το συνειδητοποίησα πριν δύο ή τρεις εβδομάδες – παρατήρησα μεγάλη διαφορά. Οι τάφοι - χωματερές έκλεισαν, τα δέντρα – δάση κόπηκαν, οι διάδρομοι φτιάχτηκαν και καθαρίστηκαν, παγκάκια, βρύσες φτιάχτηκαν επίσης και γενικά είδα μεγάλη αλλαγή.

Η καλή εικόνα επιβεβαιώθηκε και στη νέα επίσκεψή μου που είδα και το φορτηγάκι του Δήμου γεμάτο ασφυκτικά με σκουπίδια και κομμένα κλαδιά. Δηλαδή δεν ήταν μια εικόνα της στιγμής.

Από συγγενή σε κηδεία πληροφορήθηκα επίσης ότι πλέον στο χώρο δουλεύουν και ψυγεία που εξυπηρετούν δωρεάν τη φύλαξη των νεκρών μέχρι την ταφή τους, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσα.

Επειδή κατά καιρούς έχω καταγγείλει τα κακώς κείμενα του νεκροταφείου - και δε θα διστάσω να το επαναλάβω αν χρειαστεί - πιστεύω ότι αξίζουν πολλά μπράβο στην υπηρεσία του κοιμητηρίου, της καθαριότητας και γενικά στη νέα δημοτική αρχή και σε όποιον είναι υπεύθυνος για αυτή τη μεταμόρφωση. Είναι υποχρέωση όλων εμάς που έχουμε ανθρώπους εκεί να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα της τελευταίας τους κατοικίας.

(Αυτός ο χώρος στην ανατολική πλευρά του κοιμητηρίου πριν το στρατιωτικό νεκροταφείο, μέχρι πρότινος ήταν ένα δάσος με σκουπίδια)

Αναγνώστρια

Προσαρμοσμένη αναζήτηση