Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεράστιο πρόβλημα με δεσποζόμενα και αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή Ρεβένια Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 16:50 Τεράστιο πρόβλημα με δεσποζόμενα και αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή Ρεβένια Λαμίας (φώτο αρχείου)

Προς ενημέρωση των συμπολιτών ιδίως όσων κατοικούν ή κυκλοφορούν στην περιοχή Ρεβένια Λαμίας.

Σε χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών, περπατώντας, έχω βρεθεί 3 φορές αντιμέτωπος με σκυλιά που βγήκαν από τα οικόπεδα κατοικιών όπου φυλάσσονται και κινήθηκαν εναντίον μου απειλητικά. Αφορά τις οδούς Σ. Πετρόπουλου, Μπελογιάννη, Μ. Κατράκη.

Την πρώτη φορά κινδύνεψε η σωματική μου ακεραιότητα και στην προσπάθεια μου να αμυνθώ δέχτηκα & απειλές από τον ιδιοκτήτη ότι θα καλέσει την αστυνομία επειδή τόλμησα να απειλήσω το σκυλί του (προκειμένου να προστατευτώ).

Την δεύτερη φορά το σκυλί ευτυχώς υπάκουσε γρήγορα στο κάλεσμα του ιδιοκτήτη του και κινήθηκε προς αυτόν. 

Την τρίτη φορά δεν πλησίασα καν παρά μόνο αφού εκλείψει ο κίνδυνος.

Υπάρχει απερίφρακτο οικόπεδο – κατοικίας εντός του οποίου ακούγεται ιδιαίτερα άγριο σκυλί που φυλάσσεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χωρίς να φαίνεται από τον δρόμο, κοντά στην οδό Σ. Πετρόπουλου, προκαλώντας τουλάχιστον εύλογη ανησυχία στους διερχόμενους αν όχι τρόμο. Τι θα συμβεί αν διαφύγει στο δρόμο από ανθρώπινο λάθος; 

Σε άλλες περιπτώσεις, ιδιοκτήτες κατοικιών ταΐζουν και ποτίζουν αδέσποτα έξω ή και κοντά στα ακίνητα τους προκειμένου να δημιουργήσουν άβατο κοντά στα σπίτια τους.     

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.

Πρέπει ο Δήμαρχος να προειδοποιήσει άμεσα τους κατοίκους για τον κίνδυνο που διατρέχουν καθώς και την αστυνομία για ελέγχους – περιπολίες.

Ένας συμπολίτης