Μήπως η συνέπεια είναι λάθος;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 10:32 Μήπως η συνέπεια είναι λάθος;

Κατ΄αρχάς ασφαλώς όχι μόνο δεν καταφέρομαι κατά των συνανθρώπων μου που βρέθηκαν υπαιτιότητα των εκάστοτε κυβερνώντων στη δύσκολη στιγμή του να οφείλουν δάνεια την κρίσιμη περίοδο έναρξης των μνημονίων, ή  να έχουν απλώσει περισσότερο το βηματισμό τους απ΄όσο έπρεπε, γιατί θεωρώ πως είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, αλλά δεν γνώριζαν και δεν γνωρίζαμε όλοι μας τι μας ξημέρωνε.

Μέσα σ΄αυτούς συγκαταλέγομαι κι εγώ όσον αφορά π.χ. το δανεισμό μου για την απόκτηση α΄ κατοικίας, με τη μόνη διαφορά ότι το δικό μου δάνειο είχε λήξη προ 2 ετών και πρόλαβα να το ξεχρεώσω. Δεν παραλείπω βεβαίως να σας γνωρίσω ότι ήμουν μισθωτός τότε και συνταξιούχος σήμερα.

Γι αυτό για όσους οφείλουν σε δάνεια ή στο Δημόσιο, πολύ καλά κανει η κυβέρνηση και τους διευκολύνει σήμερα μέσω δόσεων 12 μηνών, ή 24 μηνών ή 36 μηνών ή ακόμη και 48 ενδεχομένως μηνών, γιατί αυτουργός ήταν η πολιτεία, που δανειζότανε περισσότερα απ΄όσο έπρεπε, ήτοι άπλωνε το χέρι της περισσότερο απ΄όσο έπρεπε και έστειλε το λογαριασμό σε μας.

Εκείνο όμως που δεν μπορώ να χωνέψω, όσο κι παν προσπαθώ, είναι μήπως εγώ και πολλοί άλλοι που ήμασταν καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης και μέχρι σήμερα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, ήμασταν λάθος, για να μην χρησιμοποιήσω άλλο πολύ αδόκιμο όρο;

Γιατί δεν είναι κράτος δικαίου, όταν μια μερίδα συμπολιτών μας οφειλετών τους εξυπηρετεί και πολύ καλά κάνει και μια εξ ίσου μερίδα τους αγνοεί, μιας και δεν σκέφθηκε ούτε νοιάστηκε να τους ανταμείψει για τη συνέπειά τους με οποιαδήποτε πρόσφορο τρόπο, όπως π.χ. μείωση κάποιου ποσού φόρου ή ή ή ή ή ;.

Αυτή η συμπεριφορά των κυβερνώντων, δεν είναι πρόκληση;

Λυπάμαι και αγανακτώ λοιπόν, γιατί πουθενά και σε κανένα δυστυχώς τομέα, δεν επικρατεί δικαιοσύνη, ανταμοιβή, ή αξιοκρατία.

Αναγνώστης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση