Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ας κρατήσουμε καθαρό τον ποδηλατόδρομο - Στο "χέρι" μας είναι...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 17:30 Ας κρατήσουμε καθαρό τον ποδηλατόδρομο - Στο "χέρι" μας είναι...

«Όπου και να βρεθούμε, ακούμε μόνο για πολιτικά , οικονομία, και ορισμένοι και για αθλητικά. Δε θέλω να υποβιβάσω τα δύο πρώτα τουλάχιστον, τα οποία είναι υψίστης σημασίας, αλλά θα ήθελα να θίξω ένα θέμα το οποίο για πολλούς μπορεί να φανεί ασήμαντο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, εδώ και λίγα χρόνια ο δήμος Λαμιέων έχει δημιουργήσει έναν αξιόλογο ποδηλατοδρόμο – πεζόδρομο, ο οποίος καθημερινά χρησιμοποιείται από πολλούς συνδημότες μας.

Σήμερα το πρωί, όπως κάθε μέρα, έκανα τον πρωινό μου περίπατο από το κτίριο της Α.Τ. Λαμίας έως τη λεωφόρο Φραντζή.

Το θέαμα το οποίο αντίκρισα για μία ακόμη φορά ήταν αρκετά άσχημο.

Υπήρχαν σκουπίδια διάσπαρτα παραπλεύρως του πεζόδρομου. Πρέπει να τονίσουμε πως αυτό το φαινόμενο επικρατεί μετά από το κατάστημα “ΜΕΤΡΟ” και προς τη λεωφόρο Φραντζή. Μπορεί να μην είναι τόσα πολλά, αλλά αυτό είναι η αρχή ενός μεγάλου προβλήματος. Η έλλειψη σεβασμού για τον συνάνθρωπο είναι σοβαρό θέμα.

Πρέπει όλοι μας να δώσουμε σημασία στο θέμα της καθαριότητας. Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η ασυδοσία ταλαιπωρώντας τον υπάλληλο του δήμου;

Γιατί πρέπει ο οποιοσδήποτε διερχόμενος πεζός να βλέπει και να οσφραίνεται αυτή την απαίσια εικόνα;

Γιατί τα παιδιά που θα κάνουν την βόλτα τους με τους γονείς τους, να είναι αναγκασμένα να περνούν μέσα ή και δίπλα από τα σκουπίδια ορισμένων συμπολιτών μας που δε γνωρίζουν στοιχειώδεις αρχές δημόσιας καθαριότητας;

Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά θέλω να παρακαλέσω, να κρατήσουμε αυτό το χώρο καθαρό, ώστε να μπορούμε όλοι να κάνουμε τον περίπατό μας, χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε αυτές τις απαίσιες εικόνες.»      

Αναγνώστης

Υ.Γ. Το φαινόμενο που περιγράφω το βλέπω συνήθως νωρίς το πρωί, δε γνωρίζω τι γίνεται τις υπόλοιπες ώρες.