Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς διαδίκτυο στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 11:04 Χωρίς διαδίκτυο στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας

Είμαι κάτοικος του χωριού Μαυρίλο και εδώ και 15 μέρες είμαστε χωρίς διαδίκτυο, καθώς επίσης και  άλλα δύο χωριά της περιοχής (Μερκάδα, Νεοχώρι).

Όπως ίσως γνωρίζετε, λόγω του ασύρματου τηλεφωνικού δικτύου, δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε σύνδεση μέσω τηλεφώνου και εξαρτόμαστε απολύτως από το ασύρματο δίκτυο (wi-fi) του Δήμου Μακρακώμης, στον οποίο ανήκουμε.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες που "έπεσε" το δίκτυο επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Θεόπουλο, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι, λόγω λήξης της σύμβασης με τον τεχνικό δικτύου και "εργολάβο", καθίσταται προς το παρόν αδύνατη η αποκατάστασή του και ως εκ τούτου πρέπει να περιμένουμε έως ότου ξανά προκηρυχθεί το έργο (της συντήρησης του διαδικτύου κλπ κλπ).

Όμως δυστυχώς έκτοτε έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πλέον των 15 ημερών, κατά το οποίο όπως ήδη ανέφερα βρισκόμαστε χωρίς διαδίκτυο. Περιττό να αναφέρω επίσης ότι, το ίντερνετ για εμάς τους κατοίκους της ορεινής περιοχής είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς λόγους, όπως η αποπληρωμή λογαριασμών , καταθέσεις χρημάτων και πλείστων άλλων εργασιών.

Ρωτώ λοιπόν, πώς είναι δυνατόν ενώ, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Θεόπουλος , η λήξη της σύμβασης έχει γίνει ήδη από τις 31/12/2019, να μην έχουν μεριμνήσει , ενώ γνώριζαν, να έχουν έτοιμη τη νέα προκήρυξη (ή σύμβαση)  ούτως ώστε να μην υπάρχει ή έστω να είναι ελάχιστης χρονικής διάρκειας, το κενό ή μεταβατικό στάδιο μεταξύ της παλιάς και νέας σύμβασης έργου;;

Αναγνώστρια