Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίγη παιδεία, φιλότιμο, και σεβασμός δεν βλάπτει, απεναντίας????

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 01:15 Λίγη παιδεία, φιλότιμο, και σεβασμός δεν βλάπτει, απεναντίας????

«Επειδή όλοι μας έχουμε και δικαιολογημένα μπορώ να πώ πολλές φορές δίκιο να φωνάζουμε, για ό,τι στραβό βλέπουμε στην πόλης μας, από την άλλη όμως κανένας μας δυστυχώς ΔΕΝ κάνει την αυτοκριτική του, εάν για την κατάσταση γενικώς αυτή που αντικρίζουμε στη γειτονιά μας, ή στην πόλης μας κατ΄επέκταση, έχουμε κι εμείς ένα μικρό ή μεγάλο ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Και τούτο το επισημαίνω, γιατί άς μου επιτραπεί η φράση, διακατεχόμαστε από λίγο έως πολύ, από ωχαδελφισμό ή από  κόμπλεξ - φόβο, μήπως εάν στοχοποιήσουμε κάτι στραβό που έκανε κάποιος, ή που άφησε-εναπώθησε σκουπίδια σε χώρο ακατάλληλο, ή, ή, ή,  και που υπέπεσε στην αντίληψή μας, απευθυνόμενοι ως οφείλουμε προς τούτο στην αρμοδία Αρχή [ΔΗΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ κ.λ.π.], μας στιγματίσουν ως καταδότες.

Αξίζει όμως να σημειώσω και να γίνει παράλληλα βίωμά μας, πως ο χώρος αυτός και η πόλη αυτή στην οποία βιώνουμε, ανήκει σε όλους μας και ΔΕΝ επιτρέπεται κάποιοι ελαφρόμυαλοι, χωρίς παιδεία και φιλότιμο, να την αμαυρώνουν και να την μολύνουν, με αχαρακτήριστες πράξεις. Θεωρώ πως εάν όλοι μας δεν συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να γίνουμε φύλακες της περιοχής μας. δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις να διαφυλαχθεί ο χώρος ή η πόλη μας καθαρή, γιατί όπως λέει και ένα παλιό απόφθεγμα "Σύν Αθηνά και χείρα κίνει".

Και αυτό φυσικά ισχύει και για τις 2 πλευρές, ήτοι τόσον εμάς τους απλούς πολίτες, όσο συνάμα και  την αρμόδια υπηρεσία π.χ. καθαρισμού του Δήμου, ή της Αστυνομίας για θέματα τομέας της κ.λ.π.. Συνεπώς του να αφήνουν κάποιοι μαγαζάτορες ή πολίτες ελαφρά τη καρδία, κενά μπουκάλια πάσης φύσης [νερού,μπύρας κ.λ.π.] μέσα στις ζαρντινιέρες του Δήμου ή των καταστηματαρχών που υπάρχουν μπροστά στα καταστήματά τους, ή να πετάει άλλος χαρτομάνδηλα όπου φθάνει, άλλος το άδειο από τσιγάρα πακέτο του, άλλος μετά από φαγητό του την άδεια χαρτοσακκούλα και κάθε τι γενικά που θεωρεί πάνω του περιττό, νομίζω πως πέραν του ότι δεν τον τιμά τον ίδιο, δημιουργεί πρόβλημα στην όλη εικόνα της πόλης μας και φυσικά είναι αδύνατον η κάθε Υπηρεσία της πόλης μας, να έχει και έναν φύλακα που να επιβλέπει.

Όμως επειδή δυστυχώς το επίπεδό μας ως επί το πλείστον είναι χαμηλό και θεωρούν μερικοί "εξυπνάδα τους" το να ενεργούν κατά βούληση, αδιαφορώντας πλήρως για τις παρενέργειες που δημιουργούν στους υπολοίπους συμπολίτες τους και που άν τους κάνεις παρατήρηση ενδεχομένως να σου επιτεθούν φραστικά και όχι μόνον, γι αυτό επιβάλλεται θεωρώ εάν υπάρχει νόμιμος τρόπος, να συσταθεί εκ μέρος της Δημοτικής Αρχής, ή της Περιφέρειας, μια 3μελής ομάδα-κλιμάκιο με πολιτική περιβολή [υπάλληλος Δήμου,Περιφέρειας και Αστυνομίας], ή έστω από έναν καθ΄όλα νόμιμο και με αρμοδιότητα υπάλληλο, που κινούμενος ανάμεσά μας, να επιβάλει πρόστιμα σε όποιον αυθαιρετεί, όσον αφορά με προαναφερόμενες πράξεις και όχι μόνον.

Μόνον έτσι δυστυχώς ο Έλληνας μπορεί να συμμορφωθεί, για κάθε τι που σε άλλη χώρα είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και εφαρμόζεται με ευλάβεια εδώ και χρόνια τώρα από τον καθένα. Γιατί ο σεβασμός είναι άγραφος νόμος και τάξη αναγκαία για τη ισορροπία της ζωής και δεν είναι προνόμιο.

Ο σεβασμός λοιπόν του ατόμου προς τον ίδιο του τον εαυτό, αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση σεβασμού του συνανθρώπου του και επιβεβαιώνει τον πολιτισμό μιας κοινωνίας.

Άς πράξουμε λοιπόν ο καθένας μας από την πλευρά του, αυτό που λέγεται κατά κόρον "Μήν κάνεις-πράτεις σε βάρος του άλλου, αυτό που δεν θα σου άρεσε να σου κάνουν" και πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου, αν όχι όλα, πολλά τουλάχιστον θα βελτιωθούν.

Αναγνώστης