Ξεραίνονται τα δέντρα στην Ανθήλη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 10:04 Ξεραίνονται τα δέντρα στην Ανθήλη

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ανθήλης η εικόνα που παρουσιάζουν οι λεύκες και τα πλατάνια στο προαύλιο του σχολείου και της εκκλησίας.

Ήδη ένας μεγάλος πλάτανος στο προαύλιο της εκκλησίας ξεράθηκε και κόπηκε από τη ρίζα. Ένας άλλος έχει υποστεί «βαθύ κούρεμα» και σε 4 - 5 δέντρα έχουν ξεραθεί αρκετά κλαδιά τους και έχουν κιτρινίσει. Επίσης δύο μεγάλες λεύκες στην αυλή του σχολείου έχουν ξεραθεί τελείως.

Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις, χωρίς να ξέρει κανείς πού θα οδηγηθεί και ποια είναι η αιτία. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για δολιοφθορά ή αν οφείλεται σε κάποια ασθένεια. Αν οφείλεται στην ασθένεια που απειλεί τον πλάτανο γενικά, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Με ευθύνη της δασικής υπηρεσίας και του Δήμου, να γίνει συστηματικός έλεγχος, να παρθούν δείγματα και να σταλούν στα εργαστήρια για την ανίχνευση του μύκητα ή να εντοπιστεί όποια άλλη αιτία ξήρανσης των δέντρων. Όμως δεν είναι μόνο τα πλατάνια. Ξεραίνονται και οι λεύκες…

Η δημοτική αρχή θα πρέπει επίσης να ελευθερώσει τις ρίζες των δέντρων και τον ζωτικό τους χώρο γύρω από τον κορμό, να μπορούν να «αναπνέουν» και να μπορεί να εισέρχεται το νερό στο ριζικό τους σύστημα.

Στέφανος Σταμέλλος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com