Το ΚΕΥΠ δίνει ζωή στην πόλη, αλλά ποιος ενδιαφέρεται γι΄ αυτό;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 07:55 Το ΚΕΥΠ δίνει ζωή στην πόλη, αλλά ποιος ενδιαφέρεται γι΄ αυτό; (Φώτο αρχείου)

Το ΚΕΥΠ τις δυο προηγούμενες ημέρες δέχθηκε πάνω από 600 νεοσύλλεκτους. Την ερχόμενη Κυριακή θα έχουν επισκεπτήριο. Μετά θα έρθει η ορκωμοσία.

Χιλιάδες θα είναι οι επισκέπτες απ΄όλη την Ελλάδα που θα έρθουν στη Λαμία, ενώ τα δυο Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν, από το επισκεπτήριο μέχρι την ορκωμοσία, οι νεοσύλλεκτοι θα έχουν έξοδο, δίνοντας έτσι ζωή στην πόλη και οικονομική ανάσα σε πολλούς επαγγελματίες.

Όλοι παραδέχονται ότι το ΚΕΥΠ είναι σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για την πόλη της Λαμίας, ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι τι κάνουμε εμείς γι΄ αυτό. Τι κάνουν οι αρχές, οι φορείς του τόπου;

<< Έχουμε το καλύτερο Κέντρο στην Ελλάδα και δεν το στηρίζουμε όσο θα έπρεπε. Όταν καταλάβουμε την αξία του για την πόλη και την περιοχή, ίσως να είναι αργά...>>, έλεγε μεταξύ άλλων στο LamiaReport, ένας επαγγελματίας της περιοχής.

Πολλές είναι οι καταγγελίες και τα παράνονα που έχουμε δεχθεί κατά καιρούς και για την κατάσταση που επικρατεί έξω από ΚΕΥΠ όταν υπάρχει συνωστισμός.

Επίσης η ευρύτερη περιοχή είναι υποβαθμισμένη και χωρίς υποδομές, πεζοδρόμια κλπ, κάτι που είναι εντελώς αρνητικό για την πόλη μας.

Διαβάστε μια ακόμη καταγγελία αναγνώστη μας, την οποία έστειλε χθες με αφορμή την κατάταξη της 2014 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ στο ΚΕΥΠ:

<<Όντως τη χθεσινή αλλά και τη σημερινή ημέρα [10-11/11/2014], το Κέντρο υποδοχής Νεοσυλλέκτων της πόλης μας ήτοι το Κ.Ε.Υ.Π., πλημμύρισε τόσο από Νεοσυλλέκτους, γεγονός που συμβαίνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα ήτοι ανά 2μηνο περίπου, πέραν των επισκέψεων ενδιάμεσα, αλλά παράλληλα πλημμύρισε, όσο και από γονείς και συγγενείς αυτών.

Παράλληλα όμως, αξίζει να σημειώσω, πως δυστυχώς για την πόλη μας, πλημμύρισε-ειπώθηκαν  και  δυσμενή σχόλια εκ μέρος μερίδας αυτών [ευτυχώς], για την όλη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα, τόσο έναντι  της εισόδου του Κ.Ε.Υ.Π., όσο και τριγύρω αυτού. Θεωρώ δηλαδή αδιανόητο να μην έχει π.χ. πλακοστρωθεί εδώ και χρόνια τώρα, καίτοι τούτο είχε γνωστοποιηθεί αρμοδίως εξ όσων γνωρίζω στην τέως Δημοτική αρχή, το υπάρχων στοιχειώδες τολμώ έστω να πω πεζοδρόμιο έναντι του ΚΕΥΠ και επί της Λεωφ.Καλυβίων, καθώς επίσης να μην έχει αποπερατωθεί το ημιτελές πεζοδρόμιο της οδού ΒΟΥΡΤΣΕΛΑ, αλλά  και η δημιουργία-κατασκευή ενός τσιμεντένιου τοιχίου επί της προαναφερομένης οδού, που το τμήμα  αυτό [τοιχίου], για αγνώστους λόγους δεν κατασκευάστηκε.

Αξίζει δε να σημειωθεί, όπως όλοι αντιλαμβανόσαστε, πως η περιοχή αυτή πέριξ του Κ.Ε.Υ.Π., είναι δυστυχώς καίτοι αυτό δεν μας τιμά, ο μοναδικός χώρος της πόλης μας με τόση πολύ και συχνή επισκεψιμότητα. 

Ευελπιστώ λοιπόν πως η παρούσα πλέον Δημοτική Αρχή, θα ενσκύψει με κατανόηση σε πρώτη ευκαιρία και θα δώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη λύση στις παραπάνω παραλείψεις, δεδομένου ότι εδώ ταιριάζει απόλυτα η γνωστή Κινέζικη αν δεν απατώμαι παροιμία που λέει πολύ σοφά : "Μια εικόνα, ίσον χίλιες λέξεις">>

Αναγνώστης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση