Είναι οι λέσχες Αξκων της επικράτειας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος?

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 12:29 Είναι οι λέσχες Αξκων της επικράτειας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος? (Φώτο αρχείου)

"Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους... δίνει το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης... μέσω του προγράμματος δωρεάν σίτισης στις Λέσχες Αξιωματικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 Οι αναπληρωτές θα μπορούν με μια αίτηση να έχουν δωρεάν σίτιση μεσημέρι και βράδυ για δέκα μήνες σε μία από τις Λέσχες Αξιωματικών που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα και εδρεύουν σε 56 πόλεις της χώρας.
 Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ένας αναπληρωτής θα πρέπει να υπηρετεί σε σχολική μονάδα μακριά από τον τόπο κατοικίας του ή σε νησιωτική περιοχή εντός του νομού μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση το σπίτι του να βρίσκεται σε άλλο νησί".

                                   Κ    Α    Τ    Α    Γ    Γ   Ε    Λ   Ι   Α

Προφανώς και πρωτίστως όλοι  επικροτούμε την πρωτοβουλία για την ΔΩΡΕΑΝ σίτιση των εκπαιδευτικών-αναπληρωτών  στις ΛΑΦ...πλην όμως εδώ πρέπει να σημειώσουμε κάτι που εδώ και δεκαετίες έχει "διαφύγει" της ΠΡΟΣΟΧΗΣ υπηρεσιακών παραγόντων κυρίως του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΘΟΣΟΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙ ΛΕΣΧΩΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 1940...

Οι ΛΑΦ λοιπόν ενώ καταγράφονται ως στρατιωτικές μονάδες -καταστήματα...παραλλήλως εξυπηρετούν ανάγκες σίτισης και γενικότερα θέματα που άπτονται υγειονομικού ενδιαφέροντος του στρατιωτικού προσωπικού και πλέον όχι μόνο και ορθώς...!!!Παραδόξως ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ  μέχρι σήμερα δεν χαρακτηρίζονται ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ...!!!Το θέμα κρίνεται μείζων διότι εύλογα θα ισχυριστεί κάποιος...και ποιά είναι η εγγύηση και η ασφάλεια ως αναφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες  την στιγμή που δεν έχει  υλοποιηθεί το αυτονόητο...σχετικώς χαρακτηρισμός...???

Προφανώς και η ασφάλεια υπάρχει καθόσον οι στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν αξιόλογες εσωτερικές υπηρεσίες ιατρικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ανάλογους ελέγχους υγ/κού ενδιαφέροντος...στις ΛΑΦ!!!

Το θέμα το αναδυκνείω για ένα και μόνο λόγο, εδώ και ένα  χρόνο δίνεται μία άνιση μάχη  ώστε οι ΛΑΦ να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστο χώρο ώστε τα μέλη ως θαμώνες να κάνουν χρήση αυτών...τραπεζοκαθισμάτων.

Η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης  με πρωτοβουλία της και με πλειοψηφική απόφαση των μελών του δημοτικού συμβουλίου έδωσε το δικαίωμα στην ΛΑΦ να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα...
καταβάλλοντας το νόμιμο αντίτιμο στο ΔΗΜΟ, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα του στρατιωτικού προσωπικού και όχι μόνο  που κατοικεί και υπηρετεί στην φρουρά Λαμίας και τους άλλους  δικαιούχους.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση της Στερεάς Ελλάδας -Θεσσαλίας όμως ελέγχοντας την νομιμότητα της απόφασης αποφάνθηκε ότι... επειδή οι ΛΑΦ δεν είναι ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ...στερούνται  του δικαιώματος να τοποθετήσουν  τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστο χώρο...{ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Λαμία 21-08-2015 Αρ. Πρωτ. 5464/132/599}ως εκ τούτου νόμιμη απόφαση του ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ εκπροσωπώντας 80.000 πολίτες ΑΠΕΡΙΦΘΕΙ από τον υπηρεσιακό παράγοντα... Γ.Γ κ. Ηλία Τσέλιγκα.

Εδώ θα σχολιάσω την παντελή και αδικαιολόγητη ΑΠΟΥΣΙΑ της υπηρεσίας που ενώ θα έπρεπε  ως όφειλε αρμοδίως ,αφού γνωρίζει το θέμα, να στηρίξει το δίκαιο αίτημα μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει το ελάχιστο...!!!

Για την ιστορία αναφέρω ότι έχω υποβάλει προσφυγή κατά της απόρριψης της απόφασης του Γ.Γ ενώπιων της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του ν.3463/2006{ΚΔΚ},η υπόθεση συζητήθηκε και αναμμένω απάντηση...ΠΡΟΦΑΝΩΣ  ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Τελικά ζούμε σε μια χώρα που διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο δίνοντας όχι ελπίδα αλλά απαισιοδοξία στους πολίτες αυτής της χώρας σαν να λαμβάνονται οι όποιες διοικητικές  αποφάσεις όχι με γνώμονα  το κοινωνικό συμφέρον εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά με μία τυπολαγνεία  που δεν πείθει κανέναν ως αναφορά  τον τρόπο σκέψης έκδοσης αυτής...γιατί και οι κρίνοντες κρίνονται...!!!

Πως λοιπόν οι αγαπητοί καθηγητές θα σιτίζονται σε ένα χώρο που είναι μεν εστίασης αλλά...ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ...!!!δεν είναι ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ...με όλα τα συνεπακόλουθα που προανέφερα...???

Το θέμα και η επίλυσή του αφορά καθαρά το ΥΠΕΘΑ το οποίο καίτοι γνωρίζει κωφεύει...και είναι τόσο απλό μια βελτίωση τροποποίηση των θεμάτων περί ΛΑΦ με μία  προσθήκη ...χαρακτηρίζοντας τες εξ αντικειμένου και προσφοράς αυτών ως...ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Εκτιμώ και πιστεύω ότι το θέμα λύνεται όχι με κόπο αλλά με τρόπο...ΟΨΟΜΕΘΑ.

Γαλανός θ. Γεώργιος
Μέλος ΕΑΑΣ
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση