Με εξώδικο απάντησε ο Πρόεδρος της Ροδίτσας Δημήτρης Τσεκούρας στην καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 11:24 Με εξώδικο απάντησε ο Πρόεδρος της Ροδίτσας Δημήτρης Τσεκούρας στην καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου

Διαβάστε το εξώδικο που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδίτσας Δημήτρης Τσεκούρας προς το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ροδίτσας.

Με περισσή έκπληξη ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας (lamiafm1, lamiareport) για τη θρασύτατη όσο και ψευδή καταγγελία στην οποία προβήκατε εναντίον μου τόσο σε επίπεδο αρμοδιοτήτων μου ως Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ροδίτσας, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ειδικότερα και πέρα από τη διαστρεβλωμένη παρουσίαση της πραγματικότητας σχετικά με την εφετινή οργάνωση της χριστουγεννιάτικης εορτής, επιδίδεστε σε μία άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση προς το πρόσωπό μου η οποία περιλαμβάνει τους παρακάτω χαρακτηρισμούς: «… δεν έχει καμία επαφή με την παιδεία, τον πολιτισμό και πάνω από όλα με την βοήθεια και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Σημαία του είναι η εξυπηρέτηση προσωπικών και μεμονωμένων ιδιωτικών συμφερόντων!! ΝΤΡΟΠΗ!!!».

=======================================================

Επειδή προφανώς πρέπει να σας υπενθυμίσω πως η αυθαιρεσία λόγων και έργων δε συνάδει με τις πολιτισμένες κοινωνίες που διέπονται από κανόνες δικαίου οι οποίοι ορίζουν τη συμπεριφορά των μελών τους και προστατεύουν την προσωπικότητά τους.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 361 του Π.Κ. «Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις της Δυσφήμησης (άρθρα 367 και 363), προσβάλλει την τιμή άλλου με λόγο  ή  με έργο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της Φυλάκισης.».
Επειδή σύμφωνα με τα άρθρα 362 και 363 του Π.Κ. «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της Φυλάκισης.» και «Αν στην περίπτωση του άρθρου 362 το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μαζί με τη Φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή. Μπορεί επίσης να επιβληθεί και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 63.».
Επειδή η ψευδέστατη καταγγελία σας που δημοσιεύτηκε στον τύπο και είχε παραπάνω από 400 αναγνώσεις έβλαψε την τιμή και την υπόληψή μου συκοφαντώντας με ως προσωπικότητα.
Επειδή δεν συνοδεύτηκε από κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τόσο τα λεγόμενά σας για τη χριστουγεννιάτικη εορτή όσο και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου.
Επειδή είναι προφανές πως πίσω από το μανδύα του συλλόγου κρύβονται συγκεκριμένα πρόσωπα και φιλοδοξίες τα οποία βρήκαν πρόσφορο έδαφος να προβούν σε «λασπολογίες» άνευ προηγουμένου. Άραγε για μια τέτοια καταγγελία που θίγει προσωπικότητες και υπολήψεις και επισύρει συνέπειες σύμφωνα με το νόμο ενημερώθηκε το όργανο της γενικής συνέλευσης του συλλόγου;     
Επειδή είμαι αποφασισμένος να ανταποκριθώ στο ρόλο μου ως Πρόεδρος του Δ. Κ. Ροδίτσας με κάθε κόστος.    

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

           Με την παρούσα:

Διαμαρτύρομαι έντονα για την απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά σας και σας καλώ για τελευταία φορά όπως εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσας να ανακαλέσετε τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύσατε εναντίον μου σε κάθε μέσο μαζικής επικοινωνίας. 

ΆΛΛΩΣ και σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, σας δηλώνω πως είμαι υποχρεωμένος προκειμένου να προασπίσω την προσωπικότητά μου να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου τόσο ενώπιων των ποινικών δικαστηρίων με την κατάθεση μήνυσης όσο και ενώπιων των πολιτικών δικαστηρίων με την κατάθεση αγωγής αποζημίωσης απαιτώντας να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου εν γένει δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει τη παρούσα προς ον απευθύνεται ταύτη προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων αυτή εξ’ ολοκλήρου στην έκθεση επίδοσής του. 

Λαμία, 17-12-2014

Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος

προσκαλών και δηλών

Προσαρμοσμένη αναζήτηση